Beszélgetés

BESZÉLGETÉS DR. FERENCZY MIKLÓS FŐORVOS ÚRRAL

Ferenczy doktor úr, otthonában fogadott. Mindenek előtt azzal szeretném kezdeni a beszélgetésünket, hogy szívből gratulálok 85. születésnapod alakalmából. Isten éltessen sokáig jó egészségben!
 

VOLT EGYSZER EGY BŐRGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Egyre kevesebben emlékeznek már arra, hogy valamikor az esztergomi kórházban volt Gyermekosztály, Fertőző, Urológiai és Bőrgyógyászati Osztály is. Ezúttal a Bőrgyógyászati Osztály utolsó vezetőjével dr. Pfeiffer István főorvos úrral ültem le beszélgetni.
 

BESZÉLGETÉS DR. RÉNYI-VÁMOS FŐORVOS ÚRRAL

Dr. Rényi-Vámos Ferenccel az Onkológiai Intézet főorvosával, a Semmelweis Egyetem docensével munkahelyén ülhettem le beszélgetni. Kedves főorvos úr, neved és munkásságod, az első sikeres magyar tüdőtranszplantáció kapcsán országosan is ismertté vált. Az interneten számos riport elérhető a témával kapcsolatban. A világhálón ugyanakkor kevés szó esik elődeidről, nagyapádról és édesapádról, akik ugyanezt a nevet viselték?
 

BESZÉLGETÉS DR. ROSARIO VIJAYARAJ SZAKORVOSSAL

Aligha van már hazánkban olyan kórház, ahol ne dolgoznának más országból érkezett orvosok. Az esztergomi kórház sem kivétel. Rosario doktor nem átmeneti jelleggel érkezett hozzánk és tökéletesen beilleszkedett az intézmény mindennapi életébe.
 

BESZÉLGETÉS DR. HORVÁTH MÁRIA FŐORVOSNŐVEL

Régi adósságomat törlesztem, amikor beszélgetésre kértem meg dr. Horváth Máriát, kórházunk egykori főorvosát. Bár 2000 óta nem dolgozik már a kórházunkban, de mindannyian értesültünk betegségéről. Ezért is helyénvaló az első kérdésem:

 

BESZÉLGETÉS DR. VIDA ZSUZSANNA FŐORVOSNŐVEL

A Vaszary Kolos Kórházban mindig is voltak tudományos fokozattal bíró orvosok, elég csak Darabos és Lélek tanár urakra vagy Leel-Őssy professzor úrra utalnom. Dr. Kovács Márta távozása után sem maradtunk PhD-s orvos nélkül. Dr. Vida Zsuzsanna főorvosnőt erről kérdezem:
 

BESZÉLGETÉS DR. SÁTORI MÁRIA FŐORVOS NŐVEL!

Régi adóságom már az olvasók felé, hogy Sátori Mária főorvosnővel beszélgessek. Fontos indoka most ennek a beszélgetésnek, hogy az egyik legrangosabb orvosi folyóiratban, a Lancetben megjelent egy cikk, melynek ő az egyik szerzője. Először erről kérdezném!
 

DR. TICHY LÁSZLÓ FŐORVOS ÚR 70 ÉVES!

Beszélgetésünk legfőbb aktualitása az, hogy dr. Tichy László főorvos úr a napokban ünnepelte 70. születésnapját! Isten éltesse sokáig. 20 éve vagy kórházunk dolgozója, szóval van miről beszélgetnünk!

 

DR. RAJK ANDRÁS FŐORVOS ÚR 80 ÉVES!

Tisztelettel köszöntjük kórházunk egykori osztályvezető főorvosát. Ez alkalommal először egy közel 20 éves interjút ismétlünk meg, majd egy rövid beszélgetést közlünk, ami a napokban készült vele.
 

BESZÉLGETÉS DR. OSVÁTH TAMÁS FŐORVOS ÚRRAL

Dr. Osváth Tamás főorvos úr, a Vaszary Kolos Kórház Sürgősségi Osztályának új, megbízott vezetője ügyelet után szobájában fogadott. Valamennyien reméljük, hogy vele hosszú időre megoldódik az SBO irányításának problémája
Milyen volt az ügyeleted?
 

Tartalom átvétel