80 ÉVES DR. KOPASZ LÁSZLÓ FŐORVOS ÚR!

36 éve annak, hogy dr. Kopasz László Esztergomból Komáromba költözött. A Szent István városában 19 évet töltött el. Itt indult pályája és ma már csak a szépre emlékezve tekint vissza egykori munkahelyére.
 

 

Kopasz László Csornán született, 1937. Július 1-én, pedagógus családba. Középiskola után 1956-ban kezdte meg egyetemi tanulmányait a fővárosban.
Első munkahelye volt az esztergomi Belgyógyászat. 1962-ben lépte át a kórház kapuját és lett Rajner János munkatársa. Boga Mariann és Szontagh Csaba volt kezdő évének tanúja..
1967-ben szakvizsgázott, majd 2 év múlva adjunktus lett. Rajner János halála után Lélek István osztályvezetése idején már főorvos, és amikor főnöke Budapestre került, átmenetileg megbízott osztályvezető volt.
A meghirdetett osztályvezetői állást végül nem ő kapta meg, ezért 19 évi munka után rövidesen – megpályázva egy másik osztályvezetői posztot – Komáromba került 1981-ben.
Ott néhány év kemény munkája során egy korszerű, elismert belgyógyászatot hozott létre. Olyan sikeres vezető volt, hogy 4 éven keresztül az egész kórház irányítását is rábízták. Sikeres 4 év után azonban visszatért a klinikumhoz.
Csorna, Esztergom és Komárom voltak életének meghatározó városai.
14 éve már, hogy sok kollegája lemondott már róla súlyos malignus betegsége miatt, ő azonban nem adta fel. Megoperálták és túlélte a krízist.
Annak is már 8 éve, hogy kedvenc sportját az asztaliteniszt gyakorolva rosszul lett. Újraélesztették és a szívsebészek műtőasztalára került.
Ma kiváló kondícióban, és szellemi képességekkel éli a nyugdíjasok életét Komáromban, családja körében.
Valamennyi egykori kollegája és esztergomi betege nevében kívánunk neki jó egészséget.
Tisztelt Főorvos Úr! Kedves Laci! Isten éltessen!