VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

NYÍLT LEVÉL EGY KÉPVISELŐ-TÁRSAMHOZ!
A levél címzettje dr. Jónás László kollegám. Nem először próbálok neki „súgni” az ekor-lapon, de őt valószínűleg nem az „egészség-kultúra-információ” érdekli, hanem sokkal jobban egy „közösségi honlap”, melynek hovatovább sztárja lesz!

Kedves Képviselő-társam!
Van néhány dolog, melyben bizonyára egyetértünk, és számos, amiben különbözik a nézetünk. Amiért most megint „tollat ragadtam” az néhány sor önmegvalósításod kedvenc honlapjáról.:
„Szinte látom magam előtt, ahogy a Városháza legsötétebb bugyraiban felizzították az undorító boszorkány-bosszúkatlan alatt a tüzet.”….
„A Magyar Demokrata Fórum esztergomi elnökeként, az engem megválasztó polgárok képviselőjeként, Esztergom város lakossága nevében tiltakozom”…
Kedves Laci! Te ne tiltakozz Esztergom város lakossága nevében, téged nem választott meg senki. Pártlistáról kerültél a Testületbe, egy egykor szebb napokat megélt, mára hitelét vesztett, törpepárt listájáról. De nem ez a lényeg!
Ugye megegyezhetünk abban, hogy a politika – még városi szinten is – a hatalom megszerzéséről és megtartásáról szól. Amiben viszont már bizton különbözik a véleményünk, az állítás továbbgondolása. Vajon milyen áron, milyen célból?
Az utóbbi hónapok közéleti ténykedésedet figyelve, a te válaszod: minden áron!
A másik különbséget a már megszerzett hatalom céljaiban érzem: Az egyéni érdekek érvényesítése vagy a köz szolgálata?
Az utóbbi hónapok közéleti tevékenységedet figyelve, te az előbbi kategóriát képviseled!
Talán szimbolikus jelentősége van, hogy a testületi üléseken velem szembe Winkfein Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő úr ül. Te a jobb keze mellett, másik kollegám a bal oldalán foglal helyet!
Kedves Képviselő-társam!
Az utóbbi hónapokban - lehet, hogy már évekről is beszélhetünk - te következetesen megvalósítod pártod irányítójának „balra át” jelszavát. Emlékszem még a Tökházi fórumra, ahol rengetegen váltunk az MDF hívévé, tagjává. Hol van ma már a mai MDF szellemisége az akkoritól.??
Ugye nem mondod, hogy váratlanul ért a bizottsági tagságaid megszüntetése? Ugye tisztába vagy azzal, a ténnyel, hogy a már megkezdődött választási kampányban, a Fidesz célja nem az ellenzék támogatása kell, hogy legyen. Mindazon által köszönettel tartozol Meggyes Tamás polgármesternek.
Köszönd meg neki, hogy országos médiákban nyilatkozhatsz, mégha ezt megmosolyogtató módon is teszed:
„Esztergom város, de már Magyarország lakossága is látja, hogy nem kenyerünk a megalkuvás, kíméletlen ellenfelei leszünk mindig az önkénynek, a város és ország rontó intézkedéseknek.”
Azért arra figyelmeztetnélek, hogy más súlyú a véleménynyilvánításod kedvenc honlapodon és egy országos fórumon!!! Ennek felelősségével minden esztergomi polgárnak tisztába kell lennie.
Kedves Képviselő-társam!
Tényleg elhiszed magadról, hogy alkalmas lennél Esztergom város vezetésére? Tudod, azt gondolom, ahhoz több kell!
Nem csak lehajtott fejjel kell járni, hanem távlatokba is tekinteni.
Te a mélygarázs tócsáin túl nem látsz, pedig látnod kellene az 5-10 év múlva fellépő katasztrofális parkolási gondokat városunkban, és előre gondolkodva megelőzni azokat.
Egy-egy utca egyirányúsításából származó problémákon túl, látnod kellene a jövő Esztergomának közlekedési koncepcióját.
Másként látjuk, a talán már nyugvópontra kerülő Szent István Gimnázium ügyét is, de látnod kellene a Várhegyen, a Bazilika körül kialakuló egyetemi központ tervét, annak ma még csak kevesek által megértett beláthatatlan pozitív következményeit.
Te, mint szülész, a születés csodájánál segédkezhetsz, de mint tócsákból felnéző politikus, pont neked látnod kellene a Szent Miklós Alap és Program nagyszerűségét
Nem sorolom tovább, pedig tehetném. Ilyen és ehhez hasonló tervek születnek az évtizedeken át alvó, és nem álmodó, de 10 éve megváltozott Városházán, amiben te „undorító boszorkány katlant látsz, és ahol a legsötétebb bugyrokban izzik a bosszú tüze”!
Kedves Képviselő-társam!
Végiggondoltad te, hogy mik jutnak „csak úgy eszedbe”, így advent idején?
Befejezésül még 2 rövid gondolat!
Egyéni sérelmeink elszenvedése még nem ok arra, hogy feladjuk alapvető elveinket! Az egyéni sérelmek nagy sebeket tudnak okozni, de ha a cél nem egyéni, ezeket háttérbe lehet szorítani. Ne nagy szavaknak, hanem tapasztalatnak értékeld ezt a mondatot.
Engem egykor a barátaim árultak el, és a kollegáim egyöntetű javaslatára Esztergom város testülete fosztott meg a kórházi tanácsnoki címemtől…
Fáj és fáj ma is, de a közösségi érdek akkor azt diktálta. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, de ma is ott ülök, ahogy írtam, veletek szemben.
Befejezésül, amiről talán ritkán beszélünk. A város vezetésének, és a Képviselő-testület többségének nincs birtokában a bölcsek köve. Mindannyian gyarló emberek vagyunk, hivatásunkban, magánéletünkben is.
Tudod, aki semmit sem csinál, abban a kényelmes helyzetben érezheti magát, hogy hibázásra alig van lehetősége. / Van aki, pedig csak rombolni tud, építésre képtelen, de most ne ezekről beszéljünk /
A mai városvezetés és a Képviselő-testület rengeteget dolgozik, épít, hitem, tapasztalatom szerint a közért! Meg van a hibázásra is a lehetőség és olykor hibáznak, hibázunk is. Az önkritika kétségtelen nem az erősségünk, és talán belátható, hogy a választási kampányban ez már nem fog változni. Pedig a jövőben el kell gondolkodnunk azon, hogy esetlegesen elkövetett hibáink nyilvános belátása nem biztos, hogy gyöngít minket!
Kedves Képviselő-társam!
Advent 4. hetében a Városházáról azt írtad, hogy itt:
….”véresszájú újságírók, hamisvád koholó manók, pénzért, pozícióért lelküket eladó tányérnyalók, tehetségtelen plakátfestők gyülekeztek”.
Mindez, azért tölt el szomorúsággal. Mert előrevetíti a kampány stílusát.
Kedves Képviselő-társam!
Kérlek, fontold meg! Egyéni életedben, mely olyan csodával ajándékozott meg, hogy ott lehetsz a szülés-születés pillanatában, nem jelent-e ez nagyobb ajándékot a sorstól, mint a politizálás, főleg a fenti stílusban? Döntésedben ne hamis próféták vezessenek! Nem megbántani akartalak, csak elgondolkodtatni.
Áldott, meghitt karácsonyt kíván, képviselőtársad:

Osvai László dr.

 

Hozzászólások

Tudja tisztelt Osvai úr,

Tudja tisztelt Osvai úr, hajlandó voltam elgondolkozni azokon a szavakon, amiket letetszett írni. Próbáltam megkeresni mi az, ami Önt egy hazug ember támogatására készteti! Kerestem, de nem találtam, és akkor hagytam fel e kereséssel, amikor azt olvashattam öntől, hogy:” Mindazon által köszönettel tartozol Meggyes Tamás polgármesternek.
Köszönd meg neki, hogy országos médiákban nyilatkozhatsz, mégha ezt megmosolyogtató módon is teszed:”
Igen, itt ér véget az érdeklődésem, mert milyen gondolatiság az, amikor valakinek meg KELL köszönni….
Mit is? Miért is? Ki az akinek „hálát” kellene rebegni?
Ön, mint az írásából kiderül, szereti, és egyet ért azzal, ha a polgármester hazudik, testületi ülésen! „Köcsögnek” nevezi képviselőtársát (nem véletlenül, hanem tudatosan)!
Ön, mint látható helyeseli, ha a polgármester hülyének nevezi a város lakóinak azon részét, aki nem ért vele egyet! Stb.:
Tessék mondani a fentieknek mi köze van egy választási kampányhoz? A hazugság, a rágalmazás, amit a polgármester mentelmi joga mögé bújva elkövet, mióta függ bármiféle kampánytól?
Nem ez nem kampánykérdés, ez sajnos a polgármester sajátságos viselkedéséből fakad!
Én ezért nem fogadom el azt a tevékenységet (az elvégzett munka megjegyzem igen kevés, az elvárhatóhoz képest)!
Önnek tehát tetszik a polgármester tevékenysége, amikor „kutyaütőnek” nevez nálánál sokkal felkészültebb embereket!
Önnek ezek a dolgok maximálisan tetszenek!
Tessék mondani miért? Hiszen az a „teljesítmény”, amit a polgármester fel tud mutatni, nagyon szerény.
A törvények és szabályzatok be nem tartásáról még csak szó sem esett!
Tehát ki „rombolt” itt az elmúlt időszakban?
Nem folytatom, hisz ezt nálamnál sokkal jobban tudja Ön!
Ön mégis segíti egy hazugságra épülő, szabályokat felrúgó polgármesteri hatalom fennmaradását!
Sajnálom, hogy ehhez Ön adja magát!

Tisztelt Osvai úr! Nem

Tisztelt Osvai úr!
Nem emlékszem, hogy valaha is ócsároltam volna Önt, a polgármestert, vagy a pártját!
Mindössze véleményemet írtam le, amelyet többnyire a polgármester és az önkormányzati többség, általam helytelennek ítélt, verbális erőszakot mutató ordenáré kifejezései
és a szabályokat, törvényeket figyelmen kívül hagyó döntései váltottak ki!
Ami a választási kampányt illeti, szerintem abban semmi kivetni való nincs, ha én a polgármester és az önkormányzati többség munkáját, nem tartom megfelelőnek!
Ön és pártja mindig bírálja a jelenlegi hatalom gyakorlóit! Jogosan!
Sőt, még gyilkosoknak is tetszettek őket nevezni! Jogtalanul!
Én ilyen szavakat, mint amiket önök használnak a jelen hatalom ellen, soha nem írtam le!
Nem írtam le annak ellenére, hogy az önkormányzati többségük munkáját, sokkal rosszabbnak és kártékonyabbnak ítélem, az elmúlt nyolc év kormányzati munkájánál!
Annak ellenére, hogy azzal sem vagyok megelégedve, mert az legfeljebb közepesnek mondható csak!
Majd meglátjuk mi lesz jövőre…
A kérdésem, amit Önnek tettem fel, ettől még kérdés maradt, amire sajnos ismét nem tetszett válaszolni, pedig, mint képviselőnek, ez is dolga! Szerintem.
Tisztelettel: Zsákovits Ferenc
U. I. Jó egészséget és jó esztendőt kívánok a jövő évre is!

Reakció

Technikai okok miatt eltünt a lapról  Zsákovits úr első írására történt válaszom, és mivel nincs mentésem belőle emlékezetből idézem fel, hisz így érthető Zsákovits úr második reakciója.

Leírtam, hogy nem az Ő megnyilvánulására vártam, hanem kollegáméra. Aki azonban saját lapjában írt megjegyzést, és ezt idéztem is: "Szememre veti azt is, hogy nem kórházunk lapját használom fel politikai csatározások helyszínéül, mint ő. El kell ismernem, mindent megtesz, hogy ott ingereljen vitára. Ezen ténykedését alapvetően etikátlannak tartom. Elsősorban azért, mert szerintem egy orvosokhoz, szakdolgozókhoz szóló lap, mégha már csak internetes maradt is, nem szólhat politikáról. A gyógyatás dícséretéről kellene szólnia. Az E-kór-lap erről szól a legkevésbé."

Felvilágosítottam kollegámat, hogy, mint annyiszor az utóbbi időben, félreinformál, nem ismeri a tényeket, valótlanságokat állít.

Az ekór-lap ugyanis a Pulmo-Dent Bt tulajdona.Jogilag semmi köze a kórházhoz, hogy benne mi jelenik meg az a tulajdonos-szerkesztő dolga. Aki pedig úgy érzi, hogy ez a lap a legkevésbé szól a gyógyítók, a gyógyítás dícséretéről az nem olvassa a lapot, vagy tudatosan állít valótlanságokat.

Zsákovits úrról leírtam, hogy ő minden időben és szituációban csak arra tud koncentrálni, hogy ócsárolja, kritizálja a polgármestert és a fideszes városvezetést.

Megemlítettem, hogy el kell jönnie Esztergomban is, annak az időnek - ez valószínű a választások után lesz - amikor építő megbeszéléseket kell majd kezdeményezni, de ehhez kik lesznek a partnerek?? 

Idéztem Jónás dr. másik megnyilvánulását is, miszerint: "Hajrá Magyarország! Előre a kis és nagy korrupció vörösből naranccsá fakult útján! Milyen hasonló ez a két szín..."

Azon véleményemnek adtam hangot, hogy ő nem lesz a konstruktív megbeszélések résztvevői között, és biztosítottam kollegámat, hogy a jövőben nem " ingerlem" vitára, ugyanis nem látom értelmét!!!

 

Zsákovits úr újévi jókívánságait köszönöm, és hasonlókkal viszonzom!

Osvai László dr.

 

Tisztelt Osvai úr! Ezt

Tisztelt Osvai úr!
Ezt tetszett írni: ”Megemlítettem, hogy el kell jönnie Esztergomban is, annak az időnek - ez valószínű a választások után lesz - amikor építő megbeszéléseket kell majd kezdeményezni, de ehhez kik lesznek a partnerek?? „
Nem tudom kik lesznek a „partnerek, de nagyon remélem, hogy az önök leendő vitapartnerei még a választási kampányban sem fogják önöket, hülyének, gyilkosnak, hazaárulónak, köcsögnek, kutyaütőknek pofátlannak, szóra sem érdemes embereknek nevezni!
Annak ellenére, hogy ezeket a jelzőket önök folyamatosan használták, használják ellenfeleikkel szemben!
Függetlenül attól, hogy épp választási kampány van vagy nincs! Az elmúlt évek történései azt mutatják, hogy önöknek tetszik az ilyen kifejezések használata, és mélyen egyetértenek vele!
Remélem, hogy csak önök! Önök, az önkormányzati többség tagjai!
Tisztelettel: Zsákovits Ferenc