VÁLASZTÁSI KAMPÁLY ESZTERGOM 2010

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mint ha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."
John Donne

A média ontja a katasztrófákat: Földrengés Haitin, sokezer áldozat, öngyilkos merénylők a moszkvai metrón: 38 halott. Vonatbaleset, buszbaleset, lövöldözés iskolákban, családirtások… ezrével az értelmetlen halál!!!, de nem döbbenünk meg. Megszoktuk már! Valami borzongás végigfut rajtunk, ezért megvesszük az újságot, meghallgatjuk a híreket, de mindössze csak egy kis borzongás: nem mi vagyunk az áldozatok!

Hová jutottunk a már említett idézettől: „ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb…”

A 8 éve a hatalmat gyakorló kormánypárt milliárdokat költ el arra, hogy elhitesse az emberekkel (Esztergomban is), hogy „tisztesség, szakértelem, lendület,” ez a jövőnk záloga. Fiatal képviselőtársam – az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, buszok és autók oldaláról néz rám mosolyogva.

Sok-sok évvel ezelőtt Hemingway remekműve elé írt mottóként találkoztam először Jonh Donne a fent idézett mondatával.

A gondolat erkölcsisége végigkísérte több évtizedes orvosi pályámat.

Ez jutott eszembe a minap is, amikor az alábbi hírt olvastam a MOK honlapján:

„A nemrég nyilvánosságra került adat szerint Magyarországon 2008-ban a korai halálozások közül több mint 19 ezer volt az elkerülhető esetek száma. Szörnyű, hogy a korai halálozást okozó betegségek szinte mindegyike az uniós államok közül Magyarországon szedi legsűrűbben áldozatait.”

Mit jelent ez???

19 ezer ember halt meg úgy hazánkban, 2008-nan, hogy haláluk elkerülhető lett volna!!!

Ezt nem elemzik az agymosó médiák!

Célként megfogalmazott gondolat lehet 2010-ben Magyarországon az alábbi mondat!!!!??

Ne haljon meg az a beteg, aki gyógyítható!!!

Hogy van ez??

Minden gyakorló orvos lelkiismeretét terheli egy-egy eset, amiben talán jobban kellett volna figyelni, amiben nem vett észre valamit, amikor megremegett a keze… amit visszacsinálna, de nem lehet!!!! Amiről nem lehet beszélni, amivel együtt kell élni, amit a tudat mélyére kell elrejteni különben nem tudnánk semmiféle harmóniára törekedni.

/ Félreértés ne essék, nem a jogilag büntetendő vétségekre gondolok, hanem azokra az esetekre, amit saját magunkban kell megítélni. Ezért is élnek a legrövidebb ideig az értelmiségiek közül az orvosok, ezért annyi közöttük a depresszió, az alkoholba való menekülés stb /

És vannak, voltak az elmúlt 8 évben az egészségügyben is vezetőink. Ők ugyanazt a hippokratészi esküt tették le!

És asszisztáltak az egészségügy rombolásához, megszavazták azt a hihetetlen forráskivonást, aminek következménye a mai helyzet, amikor kampánycél lehet, hogy ne haljon meg az a beteg, aki gyógyítható!!!!!

Ha egy agyonhajszolt, éhbéren tartott ügyeletes orvos téved, nem elég neki a lelkiismerete, hanem megrohanhatja a média, mely értelmiségi társai, az erre specializálódott jogértők segítségével, gyilkos szenzációt csinál belőle.

S nincs új a nap alatt:

„És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített.”

Vezetőink pedig, akik irányítják, szervezik a magyarság egészségügyét, celebekké válnak, könyveket írnak, és harcolnak a további Parlamenti pozícióikért!

Miközben 2008-ban 19 ezer magyar állampolgár halt meg, akik közül több ezrüknek, ma is itt kellene élniük közöttünk!!!

„Tisztesség, szakértelem, lendület” - olvasom Esztergomban az előttem döcögő busz oldalán.

Nem az Esztergomi Önkormányzat testületi ülésein velem szemben ülő képviselőtársam tisztességét, szakértelmét, lendületét kérdőjelezem meg, de ott van a hirdetés mellet a szegfű is!

Isten őrizzem minket, hogy a 8 év alatt megtapasztalt tisztességükkel, szakértelmükkel, lendületükkel ezt folytassák!

Osvai László dr.

Hozzászólások

A törvények

A törvények szelleméhez!
„Milliós büntetés a vadplakátoló Meggyesnek
Legalább 3,25 millió forintjába kerül az önkormányzati tulajdonú Esztergomi Hírdető Kft.-nek (Ehír) az a tucatnyi óriásplakát, melyről Meggyes Tamás, a város fideszes polgármestere és országgyűlési képviselő-jelöltje mosolyog a választókra immár több hete a környező településekre vezető utak mentén. Ez annak a büntetésnek a várhatóan még csak első részlete, melyet a Meggyes kampányában résztvevő önkormányzati cég köteles befizetni - szabálysértési bírságként. A hatalmas hirdetőtáblák egy részére ugyanis nem kapott, másik részére pedig nem is kért engedélyt az Ehír Kft.”
Igen, megértettem!
Amennyiben egy Fidesz által támogatott jelölt szegi meg a szabályokat (Jegyző ügy, István gimnázium, tóépítés, rámpabontás, stb!) rögtön pocskondiázik, vagy gyűlölködik, aki ezt szóvá meri tenni!
Igen, megértettem!
Nekik, Fideszeseknek, mindent szabad. Lásd önkormányzati többség és a polgárkontár! A magyar törvények, szabályzatok kizárólag a nem Fidesz pártiakra vonatkoznak. Most is, de még inkább a jövőben! Mit is mondott erről az Elnök úr: „Majd jönnek a jogászok és megvédenek, oszt’ jó napot!”

Nem baj, majd egy időre ismét megszokjuk ezt is (Ne tessék ennek örülni Osvai úr, csak egy időre. A húsz-harminc év is letelik egyszer!), ahogyan megszoktuk 1990 előtt is!
Igen, megértettem!
Mondja mennyivel más ez, mint az, amit anno egy-egy KISZ Bizottsági ülésen hallgathattunk?
Még mielőtt azt gondolná, hogy nem igaz, amit írok, hiszen legalább lehetőségem van leírni, amit gondolok! De tartok tőle, nem telik el sok idő és ön messzemenően egyet fog érteni azzal, hogy a kellemetlen kritikai hangokat az államvezetés letiltassa!
A szép új Fideszvilág jegyében!
Nem a keserűség íratja ezt velem, hanem a józan realitás!
Egyébként gratulálok a pártja győzelméhez, ha nem is örülök neki!
Tisztelettel: Zsákovits Ferenc