Képviselői hozzászólás

MENTÁLHIGIÉNE

„Aki sérelmeket viszont-gyűlölettel akar megtorolni, valóban nyomorultan él.”

( Spinóza )

„A haragot az idő elmulasztja, a gyűlöletet nem: az csak fájdalmat akar okozni, ez ártani akar.”

( Arisztotelész )

VÁLASZTÁSI KAMPÁLY ESZTERGOM 2010

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mint ha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."
John Donne

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2010

Gratulál: „örvendetes esemény alkalmából kifejezi jókívánságait” ( Magyar Értelmező Kéziszótár )

Dejá vu: „amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen történő helyzetet már korábban átélte.”

ESZTERGOM KÖLTSÉGVETÉSE 2010-BEN

Minden évben, a Parlament által elfogadott egyik legfontosabb törvény az ország költségvetéséről rendelkezik. Ez határozza meg ugyanis hazánk életét, működését. Ez a törvény határozza meg valamennyi településünk pénzügyi lehetőségeit is.

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2010

Ülök a számítógépem előtt és az eheti, képviselői hozzászólásomat próbálom megfogalmazni.
Büszke vagyok arra, hogy idén Európa egyik kulturális fővárosa egy magyar város: Pécs. Őszintén szorítok nekik, hogy az ismert nehézségek, problémák után sikerrel zárják az évet. Vajon nem kellene analóg módon a Magyarország kulturális fővárosa címet is évente kiírni?

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2010

E heti képviselői hozzászólásomnak ezt a címet szeretném adni: Esztergomi orvosok a nagypolitikában. Nem elemzés a célom, csak egyfajta rövid áttekintés, mire képes a nagypolitika színpadán egy hippokratészi esküt elmondott orvos.

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2010

Hivatalosan is elkezdődött a választási kampány! Sólyom László köztársasági elnök úr, a lehető legközelebbi időpontra április 11-re írta ki az 2010-es országgyűlési választások időpontját. Talán van üzenete annak is, hogy a kihirdetést a Magyar Kultúra Napjára időzítették!?

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

NYÍLT LEVÉL EGY KÉPVISELŐ-TÁRSAMHOZ!
A levél címzettje dr. Jónás László kollegám. Nem először próbálok neki „súgni” az ekor-lapon, de őt valószínűleg nem az „egészség-kultúra-információ” érdekli, hanem sokkal jobban egy „közösségi honlap”, melynek hovatovább sztárja lesz!

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

Egy ruhadarabról!
„Jó napot kívánok! Tessék panaszkodni, miben segíthetek?” Megszámlálhatatlanszor mondtam már el ezt a pár mondatot! A beteg leült, és sorolta a panaszait, nekem meg furcsa érzésem támadt. Valami nem stimmelt! „Tessék levetkőzni” - a következő sztereotípia. A fején keresztül kibújt a ruhájából és akkor döbbentem rá! A pulóver! Ugyanaz a pulóver!!!

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

„100 évig éljenek” címmel jelent meg MSZP-s hír az esztergomi Szeretgom közösségi portálon.” Semmi gyűlölködés! Egy hír, mely szerint a kertvárosi nyugdíjasok vastapssal fogadták Winkfein Csabát „az idősek napja” rendezvényen. Egy tudósítás, ami azonban kiegészítésre szorul!!

 

Tartalom átvétel