Könyvajánló

„BESZÉL A TEST – SZÓL A LÉLEK”

/Kevesen tudják ma már, hogy dr. Gőgh Edit főorvosnő 1984-1986-ig kórházunk dolgozója volt. Ezért is ajánlom kitüntető figyelműkbe a 6 kis könyvet, melyek az alábbi címeket viselik:  „Önismeret, önbecsülés” -  „Emberi kapcsolatok” - „Test, lélek, szellem”  -  „ Megbocsátás”  -  Öröm és forrásai”,  - - „Szorongás, félelem, pánik”
 

MERÉNYLET A HERCEGPRIMÁS ELLEN

Vaszary Kolos bíboros, hercegprímás, esztergomi érsekről napjaink embere jó esetben annyit tud, hogy hazánk egyik legendás főpapja volt, és nevéhez fűződik az esztergomi kórház alapítása, mely ma méltóképpen az ő nevét viseli.

 

VÁROSUNK, MÚLTUNK 1.

A 110 éves esztergomi Helischer József Városi Könyvtár új könyvsorozatot indított „Városunk, múltunk” címmel. Az izgalmas kezdeményezés első kötete a nemrégiben elhunyt kiváló történész, Pifkó Péter: „Töredékek a királyi városról” címmel  eddig kiadatlan írásaiból közöl válogatást. Minden esztergominak el kellene olvasnia!!
 

BÉLÜGYEK

„A szív és az agy nagy tiszteletnek örvendenek. A szív létfontosságúnak számít, mert ő pumpálja a vért a testben, az agyat azért csodálják, mert minden másodpercben bámulatos gondolatmeneteket talál ki.

 

A FONENDOSZKÓP IMÁJA

Uram! Egész nap az orvosom nyakában lógtam és csak nem rég tettek le ide a szekrény polcára, ahol most sötétség van és nyugalom. Végre végig gondolhatom az eltelt időt és elmélkedhetek. Hálával gondolok Rád, teremtő atyám, aki a tapasztalást és az emberi gondolkodás alkotó elemének tekinted. Általad a fizikusok csak megerősítették, hogy az élő testből a hangok, tölcséren vagy csöveken keresztül a gyógyítók fülébe tudnak jutni, sok-sok információt szállítva.

KEZDŐ DIKTÁTOROK KÖNYVE

A szerző iróniával, humorral ír erről a komor témáról. A fülszöveggel ajánlható mindenkinek, aki nem akar diktátorrá válni, aki diktátor, és aki elindult a diktátorrá válás útján.
 

 

NEMESKÜRTHY ISTVÁN: BÚCSÚPILLANTÁS

Nemeskürthy Tanár Úr minden munkája kötelező olvasmány a magyar értelmiség számára. A Szent István Társulat kiadásában megjelent Búcsúpillantás című könyve „ A Magyar Királyság és Kormányzója 1920-1944” címet viseli. Ajánlom valamennyi olvasónk számára megszívlelendő, tisztánlátásunkat fokozó olvasmányként

 

A SZABAD ELME ILLÚZIÓJA

A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzora és igazgatója, „Válogatott írások a gének hatalmáról” alcímmel írta meg közérdeklődésre méltó könyvét. A rendkívül érdekes témát mindenki által érthető formába tárja elénk. Az előszó gondolataival, jó szívvel ajánlom valamennyi olvasónk figyelmébe!

 

TÖRTÉNELEMPORTÁL

„A Kárpátia Stúdió által megjelentetett lap független, a históriai objektivitás értékét követi, és a mai magyar társadalom történelmi ismeretei gyarapításának szolgálatában áll. …A lap célkitűzése kettős: egyfelől olyan eseményeket elevenít fel, amelyek feledésbe merültek, másfelől pedig szórakoztatni akar”

 

„SZEMBEN AZ ÁRRAL”

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik már jártak a Gyimesben, az 1000 éves határnál, és azoknak, akik még nem jutottak oda el. Azt hiszem, minden magyar embernek életében egyszer el kellene ide zarándokolnia. Ez persze nem megvalósítható, de remélem egyre több fiatal áll majd meg itt Erdély keleti „végénél”.

 

Tartalom átvétel