„BESZÉL A TEST – SZÓL A LÉLEK”

/Kevesen tudják ma már, hogy dr. Gőgh Edit főorvosnő 1984-1986-ig kórházunk dolgozója volt. Ezért is ajánlom kitüntető figyelműkbe a 6 kis könyvet, melyek az alábbi címeket viselik:  „Önismeret, önbecsülés” -  „Emberi kapcsolatok” - „Test, lélek, szellem”  -  „ Megbocsátás”  -  Öröm és forrásai”,  - - „Szorongás, félelem, pánik”
 

 

„ Közel 40 éves orvosi, ezen belül ideggyógyászati és pszichiátriai praxisom során egyre több lelkében megsebzett, boldogtalan, depressziós emberrel találkoztam.
Sajnos sokan nem jól ismerik önmagukat, nem ismerik a másik embert, nem ismerik a lélek nyelvét, mert évtizedeken át nem hogy tabu téma volt a lélek betegségéről beszélni, de titkolni is kellett. Ebből az is következett, hogy az emberek pszichológiai, lelki kulturáltsága elég sok kívánnivalót hagy maga után.
Ezért döntöttem el barátaim, kollégáim hosszas inspirálása a „Beszél a test – szól a lélek…” sorozat megírását, hogy közérthető nyelven, sokakhoz eljutva, tolerálható terjedelemben szóljak lelkünk gondjairól, azok gyakorlati megoldási lehetőségeiről. E kötetek az elhangzott előadásaim alapján íródtak, azt remélve, hogy e sorozat által közelebb juthatunk önmagunk és mások megismeréséhez, megértéséhez, választ kaphatunk az életünkben oly sokszor felmerülő miértekre, olyan kérdésekre is, hogy amikor túl nagy és sok a lelki nyomás rajtunk, hogyan s miért leszünk testileg is betegek. E sorozatban olvashatunk majd a test-lélek-szellem összefüggéseiről, emberi kapcsolatainkról, a stresszről, örömről, magányról, a gyászról, a szeretetről, szenvedésről és még sok minden másról.
E sorozat nem tankönyv, nem a bölcsek kövét tartalmazza, hanem egyszerű kis lelki mankó kíván lenni. Ha csak egyetlen ember látásmódját, ezáltal életét, kapcsolatát önmagával és környezetével sikerül picit is jobbra fordítani e sorok által, már nem volt hiábavaló a szándék.”
Dr. Gőgh Edit neurológus pszichiáter főorvos
Megrendelhető a Vándor Kiadónál: krzoli@gmail.com vagy  beszelatest@gmail.com