Pátkai

HÍRLEVÉL DÉL SZUDÁNBÓL

Akik örömmel olvasták eddig Pátkai főorvos úr hírleveleit a világ különböző tájaiból, azoknak örömöt jelent, hogy  ezúttal a legutóbbi utazásáról, a dél szudáni munkájáról olvashatnak 2 folytatásban.

 

HÍRLEVÉL DÉL SZUDÁNBÓL

Akik örömmel olvasták eddig Pátkai főorvos úr hírleveleit a világ különböző tájaiból, azoknak újabb örömöt jelent, hogy  ezúttal a legutóbbi utazásáról, a dél szudáni munkájáról olvashatnak 2 folytatásban.

 

KÖSZÖNET A SZÜLETÉSNAPI JÓKÍVÁNSÁGOKÉRT

“Pole sana na safari”- Isten óvjon az úton - Ma is ismerősen cseng a fülembe. Szuahéli - swahili, kiswahili nyelven Kongótól az Indiai Óceán partjáig így kö-szönnek el az útra indulóktól. “Pole! Pole!” -mondják szeretettel, empátiával. Tartalmilag így fordíthatjuk: “Vigyázz magadra!” “Isten óvjon az úton!” “Kár, hogy veszélyes útra indulsz, légy körültekintő!”

 

DR. PÁTKAI ISTVÁN FŐORVOS ÚR 75 ÉVES!

A Veszprém megyei Ősi, kis falú Várpalota mellett. A község létezéséről az első írásos emlék 1009-ből származik. Számos neves szülöttét sorolhatjuk fel: Kubik Anna színésznő, Kévei György és Erdélyi Zoltán Ybl díjas építészek és 75 évvel ezelőtt itt született kollegánk Pátkai István is.
 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL 6.

Dr. Pátkai István főorvos úr visszatekintő hírleveleinek befejező részét 2 folytatásban adjuk közre. Olyan részleteket tudhatunk meg ebből az írásból, amit eddig nem tudhattunk, de alátámasztják azt a hitemet, hogy egyre nagyobb tisztelettel nézzünk a hírlevél írójának életpályájára. /Íme a 2. rész/
 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL 5.

Dr. Pátkai István főorvos úr visszatekintő hírleveleinek befejező részét 2 folytatásban adjuk közre. Olyan részleteket tudhatunk meg ebből az írásból, amit eddig nem tudhattunk, de alátámasztják azt a hitemet, hogy egyre nagyobb tisztelettel nézzünk a hírlevél írójának életpályájára.

 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL 4.

Pátkai főorvos úr ezúttal otthonából írta meg következő, „visszatekintő hírlevelét”, amely azonban ugyanolyan érdekes, értékes, izgalmas írás olvasmány, mint a világ bármely részéről érkezett levelei. A negyedik részt az alábbiakban olvashatják!

 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL 3.

Pátkai főorvos úr ezúttal otthonából írta meg következő, „visszatekintő hírlevelét”, amely azonban ugyanolyan érdekes, értékes, izgalmas írás olvasmány, mint a világ bármely részéről érkezett levelei. A harmadik részt az alábbiakban olvashatják!

 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL 2.

Pátkai főorvos úr ezúttal otthonából írta meg következő, „visszatekintő hírlevelét”, amely azonban ugyanolyan érdekes, értékes, izgalmas írás olvasmány, mint a világ bármely részéről érkezett levelei. A második részt az alábbiakban olvashatják!

 

HÍRLEVÉL PILISCSABÁRÓL

Pátkai főorvos úr ezúttal otthonából írta meg következő, „visszaemlékező hírlevelét”, amely azonban ugyanolyan érdekes, értékes, izgalmas írás olvasmány, mint a világ bármely részéről érkezett levelei. A folytatásokban bízva olvassák az első ilyen levelet.

 

Tartalom átvétel