DR. KINDLER MIKLÓS FŐORVOS ÚR 75 ÉVES!

Dr. Kindler Miklós 75 évvel a háta mögött ma is dolgozik kórházunk Patológiai Osztályán. Klinikopatológiai értekezleteket szervez, aktív tagja a kórház főorvosi karának. Tisztelet és megbecsülés övezi. Születésnapján Isten éltesse!

 

Kindler Miklós 1939. szeptember 13-án született Ágastyánon. Általános és középiskoláját Tatán végezte.
A Budapesti Orvostudományi Egyetemen 1964-ben szerzett diplomát. Ezt követően Került Esztergomba dr. Kerekes Károly mellé.
1 évet töltött el Karcsi bácsival a patológián, de lakásproblémája miatt távozni készszerül.
Orvos szállón élt, kedvenc helye a városban a szigeti Halászcsárda volt. Baráti Kapcsolatot épített ki Kopasz Lászlóval és Havasi Lászlóval. Tisztelte főnökét, aki a pécsi Entz-féle patológiai iskolában sajátította el a szakma alapjait.
Hiába próbált lakáshoz jutni Esztergomban és mivel felesége Tatabányán dolgozott, így ő is a megyeszékhelyen vállalt munkát.
Először körzeti orvosként dolgozott 3 éven keresztül, majd Szabó Zsolt személyiségének ereje, vonzása vitte a megyei kórház patológiájára
1971-ben lett szakorvos. Amikor főnöke Győrben lett osztályvezető, utódaként kezdetben, mint megbízott, 1976-tól, mint kinevezett vezető főorvos irányította a tatabányai patológiát.
Ezt a tevékenységét 2002. január 13-ig folytathatta, amikoris nyugdíjas lett.
Ennek ellenére tovább dolgozott pl. a Marczali Kórházban, de Esztergomban is.
Komoly részt vállalt a MOK megyei szervezetében is. Hosszabb ideig vezette a testületet, majd titkári feladatokat is ellátott.
Megbecsült, tisztelt tagja ma is kórházunknak.
75. születésnapján Isten éltesse sokáig erőben, egészségben!

Osvai László dr.