NYÍLT LEVÉL A DÖNTÉSHOZÓKHOZ!

Mi, a még mindig hűséges magyar ápolónők, ápolók és életmentők kérjük a Magyar Köztársaság Elnökét, a Magyar Kormányt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárát, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket az egészségügyi-,mentési - és szociális ágazat munkavállalóinak anyagi - ,erkölcsi megbecsülése érdekében, az egészségügy s benne a betegeink s hozzátartozóik katasztrofális helyzetének megoldására, az egészségügyi ellátás minősége és biztonsága érdekében!
 

EGÉSZSÉGÜGYI KORMÁNYBIZTOST HELYEZZENEK AZ ÁGAZAT ÉLÉRE! MÁR NEM ELÉG A TÜNETI KEZELÉS REANIMÁLNI KELL !
Nagyfokú fizikai és lelki leterheltségnek kitéve, méltánytalanul, a magyar átlagbérhez viszonyítva is megalázóan alacsony munkabérért végezzük nap, mint nap munkánkat. Az ágazat munkavállalója elöregedett, az utánpótlás hiányzik, a frissen végzettek száma nem fedezi a nyugdíjazás, a pályaelhagyás és a külföldi munkavállalás miatt kieső munkaerőt.
Ezek a hatások mára súlyosan és hátrányosan befolyásolhatják a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az egészségpolitikai célok elérését, a betegjogok maradéktalan teljesülését, a szakszemélyzet egészségét, összességében: az ellátás minőségét, biztonságát .
Köszönjék meg a munkavállalóknak, hogy eddig kitartottak, emberek maradtak az embertelen körülményekben "csak nekik az Ő HIVATÁSTUDATUKNAK  köszönhető, hogy még MŰKÖDIK AZ EGÉSZSÉGÜGY!
Az elmúlt évek szakképzési politikája nyomán az utánpótlásképzés kiüresedett, a képzőrendszer leépült, a gyakorlati oktatás a mélypontjára került.
Az ellátás biztonsága érdekében arra kérjük az illetékeseket, a kormányt és a szaktárcát, hogy a folyamatban lévő strukturális és szakképzési reformok mellett már azonnal kezdjék meg az ágazat alapilletményének emelését.
96 ezer egészségügyi dolgozóból 55-56 ezerre tehető az ápolók száma, ez azt is jelenti, hogy jelenleg 6-7 ezer ápoló hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, de számuk napról napra nő .....
Azonnali intézkedéseket sürgetünk, követeljük, hogy az elmúlt 20 év alatt megnyomorított egészségügyet élesszék, újjá s ne feledkezzenek meg közben arról, hogy MI valóban hivatás szerető eskünkhöz mindig hű emberek vagyunk, akik minden támadás és gáncs ellenére kitartanak a betegeik mellett éjjel, nappal, hétvégén, ünnepnap mert MI még mindig " EMBEREK VAGYUNK AZ EMBERTELENSÉGBEN! NE VELÜNK FIZETTESSÉK MEG AZ ELMÚLT ÉVEK HIBÁS DÖNTÉSEINEK ÁRÁT!
 MERT mi évtizedek óta csendben, alázattal hivatásunkhoz méltóan végezzük a munkánkat, mialatt Önök tétlenül asszisztálnak az egészségügy és benne a humán erőforrás és infrastruktúra leépüléséhez!
Mi már számlálhatatlan EMBER ÉLETET MEGMENTETTÜNK, REANIMÁCIÓT ELVÉGEZTÜNK  MIALATT ÖNÖK VISSZAÉLTEK- ÉS VISSZAÉLNEK A HIVATÁSTUDATUNKKAL, BIZALMUNKKAL! Mi megmentünk mindenkit, velünk senki nem törődik!
MOST MÁR ÖNÖKÖN A SOR, MERT IDŐNK ÉS TÜRELMÜNK ELFOGYOTT!
 VÁLTSÁK BE VÁLASZTÁSI ÍGÉRETEIKET mely szerint …:
"Az áprilisi országgyűlési választás valójában az egészségügyről szóló népszavazás is lesz. Szeretném lezárni azt a korszakot, amely megnyomorította a magyar egészségügyet, amely miatt az orvosok és az ápolónők tömegesen hagyják el Magyarországot, és nem a tapasztalatszerzés szándékával mennek el, hanem a kényszer űzi el őket, hogy jobban fizetett állásokat keressenek külföldön" - fejtette ki az egészségügy témakörében mindmáig legkonkrétabbnak számító nézeteit Orbán Viktor tavaly márciusban, midőn megtekintett egy valódi rendelőintézetet. "A helyzet megoldásához pénzügyi eszközöket kell mozgósítani" - oszlatott el egyúttal minden kételyt..."
MENTSÉK MEG TEHÁT UGYANAZON ALÁZATTAL, MINT AHOGYAN MI TESSZÜK NAP MINT NAP, A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET ,A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBEN -, MENTÉSBEN - ÉS SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN DOLGOZÓ MUNKAVÁLLALÓK ÉLETÉT ÉS EZZEL EGYÜTT A MAGYAR BETEGEINK ÉLETÉT !
Egy Magyar Ápolónő
Forrás: Internet -Facebook