BAJCSY KÓRHÁZÉRT DÍSZOKLEVÉL A BÍBOROSNAK

A Kolos füzetek következő száma az esztergomi Vaszary Kolos Kórház kápolnájának történetével foglalkozik. Talán ezért is érdekes más kórházak kápolnájáról olvasnunk.
 

 

Dr. Erdő Péter bíborosnak Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevelet adományozott az intézet főigazgatója.
Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, átadta Dr. Erdő Péter bíborosnak, Esztergom-Budapest Főegyházmegye érsekének, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevelet - közölte az intézmény.

Az elismerést hagyományosan a Semmelweis-napi ünnepségen nyújtják át, melyre a bíboros elfoglaltsága miatt most egy személyes találkozón került sor.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél azoknak a hazai és külföldi jogi- vagy magánszemélyeknek adható, akik az intézmény működését, fejlődését, a gyógyítás színvonalának növelését szervező munkájukkal, erkölcsi és anyagi támogatásukkal kiemelkedő mértékben segítették.

Ebben az évben ezzel a kitüntetéssel – Dr. Pintér Lajos professzor mellett - Dr. Erdő Péter bíborosnak köszönték meg hozzájárulását a kórház kápolnájának létrejöttében.

A kórház életében jelentős szerepet játszó Szent Erzsébet Kórházkápolna igényes kivitelezését teljes egészében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye finanszírozta, melynek élén bíboros úr áll.
A Főegyházmegye a kápolnában közhasznúnak tekintendő hitéleti tevékenységet végez, ezzel is segítve a kórház pácienseit a gyógyulás erejében vetett hitükben.

„Mind szakmai, mind emberi oldalról fontos, hogy nemcsak betegeink, hanem azok hozzátartozói, valamint dolgozóink is elvonulhassanak hitüknek megfelelően gondolkodni, beszélgetni, lelki állapotukat erősíteni. Bíboros úr ezzel a támogatással nagy mértékben emelte a hozzánk fordulók gyógyulási esélyeit" - nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.
Kitekintő 2016.11.07. 15:21 Forrás:Weborvos