DR. FÉSÜS GÁBOR FŐORVOS ÚR 75 ÉVES!

Fésüs Gábor Gyulán született 1941. június 7-én. Édesapja állatorvos volt, édesanyja a Tokodi Üveggyárban dolgozott, amikor összeismerkedtek. A házasság után a férj számára optimális lehetőséget nyújtó állást kerestek, így kerültek Szeghalomra.
 

 

A háború után visszaköltöztek a Komárom-Esztergom megyei Mocsára.
Fésüs Gábor az általános iskolai tanulmányait itt kezdte. A család 1950-ben újra költözött, ezúttal Vasvárra, így a középiskolát már ott kezdhette.. Édesapja nyugdíja után állapodtak meg Süttőn.
A budapesti egyetemre 1 év után vették fel, ezalatt segédmunkásként dolgozott. 1966-ban vehette át orvosi diplomáját.
Ezt követően különböző elhelyezkedési lehetőségeket ajánlottak fel neki. Mivel éveket töltött Vasváron a Zalaegerszegi Kórház állását fogadta el. Rövid időt töltött a belgyógyászaton, majd az orr- fül-gégészetet választotta.  Mindig is szeretett volna szüleihez közel dolgozni, ezért, amikor lehetőség nyílt rá, elfogadott egy esztergomi állást az Orr-fül gégészeti Osztályon. Itteni főnökét Russay Györgyöt iskolateremtő, kiváló szakembernek tartotta. A sors úgy hozta, hogy a Patológiai Osztály vezetője, Kerekes Károly főorvos lett az apósa.
Russay Györyg Esztergomból való távozása után az önállósulást választotta.
1974-től lett a Komáromi Kórház orvosa.
1971-ben szerzett szakképesítést orr-fül- gégészetből, audiológiából 1998-ban lett szakorvos.
Abban, hogy ma a Szőnyi Kórházat Selye János Kórháznak hívják elévülhetetlen szerepe van.
Pályája során sokezer beteget operált, és megszámlálhatatlan számú beteg szenvedését enyhítette gyógyító tevékenységével. Nyugdíjasként is fogadta a betegeket.
Néhány éve súlyos betegség támadta meg, de győzött a kór felett.
Amikor szeretettel és tisztelettel köszöntöm 75. születésnapján, kívánom és remélem, hogy a 80.-nál is ezt tehessem. Isten éltessen Főorvos Úr még sokáig!

Osvai László dr.