KARCSÚ JÓZSEF FŐORVOS ÚR 70 ÉVES!

Újabb jelentős évfordulóhoz érkeztünk. Karcsú József főorvos úr a napokban betöltötte 70. életévét. Nehéz lenne összeszámolni hány mai esztergomi polgárt segített a világra! Tisztelettel és szeretettel gratulálunk neki. Isten éltessen még sokáig, erőben, egészségben!
 

Kárpáthy László ma már legendásnak számító csapatában 1973-ban kezdte meg működését Esztergomban. Bajáról adta be pályázatát.
Eredetileg testnevelő tanár vagy biológus szeretett volna lenni, de nővére hatására, aki orvos lett, ugyanezt a pályát választotta.  Az egyetem elvégzése után elsősorban a gyerekgyógyászat keltette fel érdeklődését, de hamar belátta, ahogy egy beszélgetésben megfogalmazta: „nem tudom a gyerekek könnyes szemét elviselni”.Testvére elméleti doktor lett, ő pedig a nőgyógyászat mellett döntött.
Sok száz nő, édesanya és újszülött örült a későbbiekben ennek a döntésének.
Képességei, szakmai tudása alapján egy osztály vezetésére is alkalmas lett volna, ő azonban ezt mindig elutasította. Szerepet játszott ebben  a fül-orr-gégészet szigorlata is, ahol Szavon tanár úr azt mondta neki: „ úgy gondolom Öcsi, hogy belőled soha sem lesz vezető, de irigylem a főnöködet”
Önkritikusan vallott erről egy beszélgetésünkben: „Tudom a korlátaimat, nem rendelkezem olyan tulajdonsággal, mint a keménység, szigorúság, és erre egy vezetőnek szüksége van”
Nem első számú vezetőként, de végigdolgozta az életét. Szeretet és tisztelet vette körül és veszi körül ma is!
Főorvos Úr! Isten éltessen erőben, egészségben az általa megszabott - reményem szerint még hosszú - ideig!