Újabb „botrányos események” Esztergomból

Mielőtt az újabb „botrányos eseményekről” beszámolnánk, emlékeztetni szeretném az olvasókat a példabeszédre, miszerint ki, mit lát egy vízzel félig telt pohárban? Van, aki a teljesség hiányát emeli ki, és van, aki az üresség ellentételére hív fel. Tudósításunk azokat szeretné erősíteni, akik az egyre teltebb pohár filozófiáját vallják!

 

 

 

Megalakult a Dunántúli Idősügyi Tanácsok Szövetsége

Az Idősügyi Tanácsot 2002-ben kormányrendelet hozta létre. Esztergomban 2006-ban hoztuk létre az Idősügyi Tanácsot. 2007. augusztusában Esztergomból indult ki az a kezdeményezés, hogy alulról szerveződve induljon el, egy kapcsolatteremtés az egyes idősügyi tanácsok között. Győrött és legutóbb Veszprémben ültek össze a kezdeményezők, akik megalakították a Dunántúli Idősügyi Tanácsok Szövetségét. Az elnök dr. Meggyasszai László lett. Esztergom alapítóként az elnökség tagja. Szent István városa az országos jelentőségű Szent Miklós program után, - mely a fiatalok sokirányú támogatását tűzte ki célul – az idős korosztály segítésében is úttörő jelentőségű lépéseket tesz!

 

„Esztergom és Térsége Egészségéért!”

A fenti nevű alapítvány kuratóriuma július 9-én Nyergesujfalun ülésezett. 2 658 000 forintért vásárolt transducert a Vaszary Kolos Kórház színes echocardiográfjához, melyet ingyenes használatba adott a kórház részére!

1 400 000 Ft értékben - az összeget Esztergom Képviselő-testülete utalta át az alapítványnak – 8 db vastagbél vizsgálatához szükséges kapszulát vásárolt, melyet átad a Vaszary Kolos Kórháznak.

500 000 Ft + áfa értékben támogatta dr. Kanász Gábor főorvos kérését egy 8 Mhz-es lineáris fej vásárlására, mely egy hordozható UH készülék bővítését jelenti. 600 000 forintot biztosított az Alapítvány dr. Jankovics Mihály sebész főorvos kérésére kézi műszerek beszerzésére.

 

Nagycsaládosokért

Esztergom Város Képviselő-testülete 3 tagú bizottságot hozott létre a nagycsaládosok támogatására. A bizottság pályázatot írt ki. 52 pályázat érkezett, melyből 50 az előírt feltételeknek megfelelt. 1 233 000 forint támogatás lett megítélve 7-30 ezer forint értékben. Az érintettek már megkapták a kért összeget, melyről szeptember 15-ig kell elszámolni. Hasonló pályázat idén még 2 alkalommal – szeptember 15-én és december 10-én lesz kiírva!