VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

„100 évig éljenek” címmel jelent meg MSZP-s hír az esztergomi Szeretgom közösségi portálon.” Semmi gyűlölködés! Egy hír, mely szerint a kertvárosi nyugdíjasok vastapssal fogadták Winkfein Csabát „az idősek napja” rendezvényen. Egy tudósítás, ami azonban kiegészítésre szorul!!

 

A hír mellett, annak nyomdai terjedelmét messze meghaladó mértékben Winkfein Csaba tekint ránk a monitorról.
A „B.G.” nevével fémjelzett írás öszödi szellemi termék, bár kétségtelen, hogy enyhébb megjelenésben. Nem direktben hazudik, csak nem bontja ki az igazságot teljes részletességben!

Miről is van szó?
Winkfein Csaba szívesen, politikusi önzetlenséggel, mindig is szívesen támogatta és támogatja a kertvárosi szépkorúakat. Megérdemelt taps fogadta tehát az említett eseményen
Mi az akkor, ami kiegészítésre szorul a híradásban?

Az ünnepségen megjelent Pócsföldi József, a Kertvárosi Részönkormányzat elnöke és jómagam. Ugyanolyan udvarias taps fogadott minket is, mint a Város képviselőit, mint képviselőtársunkat, aki az MSZP-t képviselte ezen az összejövetelen.

Winkfein Csaba országgyűlési képviselő úr köszöntőjében elmondta, hogy pártja nevében, a Parlamentben ő köszönthette az idősek napján az ország nyugdíjasait, majd részleteket olvasott fel a már elmondott beszédéből.

Magam, mint a Népjóléti Bizottság elnöke, tolmácsoltam a város vezetésének és Képviselő-testületének jókívánságait is. Emlékeztettem a résztvevőket, hogy a város, mint az országosan is ismert, kiemelt figyelmet fordít a Szent Miklós Alap révén a fiatalokra, de ugyanakkor nem felejtkezik el a szépkorúakról sem. Többek között utaltam az „esztergomi gondolat”-ból szerveződött Dunántúli Idősügyi Tanácsok megalakulására.
Emlékeztettem a résztvevőket a város számos támogatására, felidéztem a közelmúltban szervezett szépkorúak versmondó versenyét.

Mindez kimaradt az egyéb részleteiben korrekt idézett tudósításból.

Kimaradt az is, hogy Winkfein Csaba országgyűlési képviselő úr pártja a 2010-es költségvetésben 20 milliárd forinttal csökkenti a jóléti kiadásokat.
A „kissé hiányos” tudósítás arra bíztat, hogy kedvenceim közzé mentsem el az írást!

Ezt én nem teszem meg, viszont szívesen elmenteném fontos dokumentumaim mappájába azt a tudósítást, melyben hírül adják, hogy Winkfein Csaba országgyűlési képviselő úr, az ország szépkorúinak érdekében, nem szavazza meg a kormány által beterjesztett 2010-es költségvetési törvényjavaslatot, mert az súlyosan, hátrányosan érinti őket.

Mert a nyugdíjasokért – apáinkért, anyáinkért – nem csak a szavak szintjén lehet, és kell kiállni!

Osvai László dr.