FILMBEMUTATÓ ESZTERGOMBAN

Nyilván véletlen volt az egybeesés, hogy miközben a választások előtti utolsó, búcsú ülését tartotta a magyar Parlament, Esztergomban bemutatásra került Jelenczki István: Háború a nemzet ellen című filmje, mely „Az elrabolt nemzeti vagyon” alcímet viseli.

Talán erről a filmről érdemes lett volna politikai vitanapot tartani a Tisztelt Házban, hogy megismerhessük az érintettek véleményét is! Megkísérelhették volna megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Az ország különböző helyein folynak már vetítések, és eljön majd az idő, amikor a teljes magyar lakosság is megtekintheti.

A film azt a történelmi folyamatot, annak mechanizmusát mutatja be, ahogyan a belső és külső hatalmi erők felszámolták a nemzeti vagyont, játszották és játsszák át mindazt az örökölt és megtermelt felbecsülhetetlen tulajdont, amit őseink évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk létrehoztunk.

A filmben közreműködtek:

Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella,
Bogár László, Éger István, Hunyor Erna,
Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár
Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József,
Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János

A film indulatokat kavar, felháborít, megdöbbent, elkeserít, felráz, és még hosszan lehetne sorolni a hasonló jelzőket. Az elmúlt 20 év olyan kordokumentuma, mely számtalan éles kérdést vett fel, melyeket meg kellesz válaszolnunk!!

Mielőtt elmegyünk választani április 11-én mindannyiunknak meg kellene néznie Jelencky István alkotását.

Ugyanis a mi szavazatainktól is függ az, amit a filmben Bogár László fejtett ki: 2 éven belül kiderül, hogy az április 11.-e utáni új kormány egy régi, összeomló rendszer utolsó kormánya, vagy egy új, a magyarság ébredését és felemelkedését megalapozó kormány lesz-e? Itt az idő a döntésre!

Osvai László dr.

Jelenczki István

HÁBORÚ A NEMZET ELLEN I-IV.

(Az elrabolt nemzeti vagyon)

I. rész

A háború megváltozott természete. 85 perc

II. rész

Diktatúrából, diktatúrába. 88 perc

III. rész

Az ország felszámolása. 73 perc

IV. rész

Megtartó üzenet. 72 perc