NEM BOTRÁNYRÓL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁS!

Divat” ma támadni az egészségügyi intézményeket, az ott dolgozókat. „Jó nevű” ügyvédi irodák szakosodtak arra, hogy az orvosok, egészségügyi dolgozók, vélt vagy valós hibáiból átlagon felüli megélhetést biztosítsanak maguknak. ( Természetesen védenceik érdekeit képviselve ) Ilyen világot élünk!
Az alábbiakban közölt levélnek nincs hír értéke! Mégis büszke vagyok rá, hogy ezt a levelet az esztergomi Vaszary Kolos Kórház vezetősége kapta!
 
Tisztelt Főorvos Úr!
 
Szeretném tájékoztatni egy 84 éves betegükön keresztül szerzett tapasztalataimról.
 
Nehéz ezt megfogalmazni, de muszáj. A néni valaha jobb napokat élt, de a lánya 35 éves korában meghalt szklerózis multiplexben. A fia pedig gyenge jellem. Alkoholista féle. Elkótya-vetélt mindent. Így akkora szegénységben élnek, amit álmomban nem hittem volna.
 
 
 
 
 
Március 20-án éjjel telefonált a fiatalember (……), hogy menjek el, mert nagyon beteg az anyja. Mondtam: Hívj orvost! 22-én elmentem és megdöbbenve láttam az iszonyatos nyomort és azt, hogy a néni haldoklott.
 
Gyorsan hívtam a mentőket. Innentől döbbenetes, ami történt. A mentés irányító jó sok kérdést tett fel. 20 perc múlva ott voltak. Nem viccelek, de legalább 5-ször műszeres vizsgálatot végeztek. Végül kb. ½ óra múlva közölték, szállítható lett. Megkértek várjunk, mert még valamit csinálnak a nénivel a mentőben. Becsukták az ajtót. Majd szóltak, hogy mehetünk.
 
Az ……( a fiatalember ) szerintem részeg volt. Nagyhangon bizonygatta a mentősöknek, hogy Ő nem felelős, mert az anyjának joga van otthon meghalni. Ezek a mentősök a szakma csúcsán vannak. Türelmesek voltak és nagyon tudták, mit csinálnak.
 
Útközben félreálltak, mert valamit csinálni kellett, de ahhoz nyugalom kellett. Utána úgy elmentek, hogy én kocsival már csak akkor értem oda, amikor a belgyógyászaton vitték az őrzőbe. Ott nagy futkosás lett és kb. 5 perc múlva szóltak, hogy viszik a Sebészetre. Ott azonnal műtötték. Szólt egy nővérke, hogy nem várjunk, mert csak estefelé ér ré a Főorvos Úr! Hívjam este.
 
Este a Főorvos Úr elérhető volt és azt mondta: 98%, hogy nem éli túl a néni, de ott a 2% és a Jó-Isten. Elképesztő, de nem csak túlélte, de teljesen fel is épült.
 
Ez az eset hihetetlen. Ilyen nyavalyás EÜ-finanszírozásnál ez szinte hihetetlen. Ez a néni olyan mélyről jött, hogy senki egyetlen fillért nem kapott, az biztos. Olyan elbánásban részesült, mint egy királynő. A mentőknél való bejelentkezéstől a hazamenetelig a néni az biztos, hogy a csúcs ellátást kapta. Bevallom, ha nem kapta volna, azt is megértettem volna, de kapta és a legjobbat.
 
1 hétig volt a KAIBO-n és 1 hétig a Bel.földszinten az őrzőben. 1 napot volt sima szobában, de akkor már mehetett haza. Én mondtam a kezelő orvosának, ha senki nem akarja elvinni, én elviszem. 6-án mentem látogatni és jöhetett haza. Mondtam a Dr. Nőnek, hogy elviszem, de van egy kis intéznivalóm. Mire visszamentem, a Dr. Nőt már nem találtam, de a papírok az éjjeli szekrényre voltak téve.
 
Tisztelt Főorvos Úr!
Nagyon szépen köszönöm a néni nevében. Elképesztő, amit tettek. Voltam már kórházban és én is megkaptam mindent, de nekem volt pénzem. A néninek semmije nem volt, de így is a maximumot kapta. Köszönet érte mindenkinek.
 
Tisztelettel:
 
( név és cím a szerkesztőségben )