KÖTELEZETTSÉGEK

Az unió különböző szerveinek figyelmét nem kerülte el, hogy számtalan indokolt esetben még mindig nem indítottak eljárást Magyarország ellen. Román és szlovák panaszok nyomán felhívták a magyar oktatási államtitkárság figyelmét, hogy írják át a történelemkönyvekben a honfoglalásról, illetve az azt követő bő ezer évről szóló anyagokat.

 

 

 

Több EU-s képviselő is jelezte, hogy elfogadhatatlan a magyar konyhában a hagyma és a csípős paprika túlzott használata, valamint anakronisztikus a szalonnafogyasztás, ezért addig befagyasztanak minden mezőgazdasági támogatást, amíg a barbár hunok át nem térnek az EU—kompatibilis steakek, nyers kagylók, valamint csigák evésére.

 

A nemzeti ünnepből is botrány lett: március 15e miatt heves osztrák tiltakozástól zengett Brüsszel, és október 23-a csak azért nem okozott súlyosabb feszültségeket, mert az oroszok nem tagjai az uniónak.

 

A Négy Mancs szorgalmazására az ebtartóknak ezentúl az uniós előírásoknak minden tekintetben megfelelő kutyaházat ( beépített angol vécé, központi fűtés, energiatakarékos szigetelés ) kell biztosítaniuk kedvenceik számára.

 

Göncz Kinga kifejezett kérésére bekerült az elítélő határozatba, hogy a magyarban a „nincs egy göncöm sem” pejoratív élű mondást ne lehessen használni, továbbá a Göncölszekeret kereszteljék át, mert azt sugallja, mintha Göncz gyilkos volna. Tabajdi javaslatára szintén nagy többséggel fogadták el, hogy ha ő tüsszent, ezentúl mindenki mondja azt: „Jó egészségére adja Isten!” Ezt végül a liberális frakció megvétózta, mert „Isten” nevét provokatívnak tartották.

 

Tabajdi azzal védekezett, hogy ez az idézet a Csillagszemű juhászból, mire felállítottak egy bizottságot a magyar népmesékben előforduló klerikális, feudálfasiszta és monarchisztikus elemek vizsgálatára.

 

Annyit már most meg lehet előlegezni, hogy mindazokat a meséket, amikben az államforma nem köztársaság ( tehát királyok szerepelnek bennük ) be fogják tiltani az eljövendő generációk egészséges szellemi fejlődésének védelmében.

 

Ungváry Zsolt
Demokrata
2012. március 7.