Kamarai elnökválasztás

A Magyar Orvosi Kamara esztergomi szervezete területi elnököt választ 2009. április 14-én a Vaszary Kolos Kórházban. A tisztségre, egy fiatal nőgyógyász kollega jelöltetett. Bemutatkozó beszélgetésre kértem őt fel.

 

Mit kell tudni rólad?

Hutóczki Csaba vagyok, és jelenleg szülész-nőgyógyász szakorvosjelöltjeként dolgozom a Vaszary Kolos Kórházban. Győrből érkeztem ide, ahol 1 évet töltöttem el, szintén a szülészeten.

Hol szerezted meg a diplomádat, és hogyan kerültél Győrbe?

Debrecenben végeztem, ott is dolgoztam a diploma megszerzése után. Likár adjunktus úr illetve Nagy Sándor főorvos úr hívására kerültem Győrbe, ahol jól éreztem magam, de a munkaidő után nem elégített ki Győr, mondhatnám úgyis: unatkoztam, így Berbik főorvos úr, illetve esztergomi fiatal barátaim hatására választottam Esztergomot.

Debrecen, Győr, Esztergom. Valószínűsítem, hogy nőtlen vagy, de mit írhatnál még az önéletrajzodba?

1981-ben Debrecenben születtem. A középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem. 1999-ben nyertem felvételt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Karára. Cum laude minősítéssel kaptam diplomát 2005-ben. A végzés után 2 évig a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem dolgozni.

Banális a kérdés: miért a nőgyógyászatot választottad?

Az egyetem alatt számomra az volt biztos, hogy műtéti szakmát fogok választani. Már III. éves koromban döntöttem. Ekkor találkoztam először a műtővel, annak légkörével. Ez annyira megfogott, hogy a Sebészeti Műtéttani Intézetben demonstrátori feladatokat is vállaltam. Sokáig versenyzett bennem a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat. Végül az utóbbi mellett döntöttem. Talán egy kicsit átfogóbbnak éreztem, mint a sebészetet. Egyértelmű volt, hogy kezdetben a nőgyógyászat miatt választottam ezt a szakterületet, de az utóbbi időben a szülészet jobban megérintett.

Jártál-e már korábban Esztergomban, és milyen képed volt városunkról?

Sokszor jártam már itt, még kisgyerekként is. Később a középiskolás kirándulások kapcsán, felejthetetlen élmények kötöttek a városhoz. Barátaim dolgoznak Esztergomban, és Győrből is többször ellátogattam ide.

Néhány hónapja dolgozol még csak Esztergomban. Nem volt részedről vakmerőség elfogadni a kamarai elnökjelöltséget?

Érdekes és jogos kérdés. Az a típusú ember vagyok, aki mindig „nyüzsög”, mindig részt vesz közösségi rendezvényeken, és szeret segíteni másokon. Az egyetemi éveim alatt 2002-2005-ig az Általános Orvos Kari Tanács tagja, 2003-2004-ig a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének Országos Elnökhelyettese, majd 1 évig az elnöke voltam. Az igazság az, hogy a feladatot nagy kihívásként élem meg, és ha megválasztanak, próbálok megfelelni neki.

Szakorvosjelöltként mutatkoztál be. A szakvizsgáig tervezed esztergomi tevékenykedésedet?

Nagyon remélem, hogy nem csak egy szakvizsgáig terjedő időszakot fogok itt tölteni. Szeretnék Esztergomban véglegesen megállapodni.

Itteni munkádhoz és a közeli választáshoz sok sikert kívánok.

 Osvai László dr.

 U.i. Hutóczki doktort esztergomi elnökké választották!

 

 

Hozzászólások

Az uj kamarai elnök köszöntése

Kedves Csaba!
Sok szeretettel gratulàlok az esztergomi Orvosi Kamara elnökévé vàlasztàsodhoz.
Remélem,hogy fiatalsàgod,ambiciod elösegiti a kamarai élet,s munka feléledését.
Mikor ezt a posztot elfoglalod,tudnod kell,hogy a munka,amit vàllaltàl bizony nem könnyü. Nehezedö körülmények közötti érdekérvényesitést kivàn a korhàz falain belül, s a falakon kivül is.
Elnökké vàlasztàsoddal az összes orvost képviselned kell.
Nagyon fontos a helyismeret, az egészségügyben dolgozok közös kèpviselete,s az összes szervezettel valo megfelelö kapcsolattartàs.
Mikor a kamarai elnöki munkàdat elkezded,tudnod kell ,hogy dr.Tittmann Jànos,Dr Karcsu Jozsef,Dr Törös Péter nyomdokait követed.
S bàr nem beszéltem Velük,biztosan igérhetem ,hogy a segitségükre mindig szàmithatsz,ahogy az én munkàmat is segitették.
Az én segitségemet is megigérhetem,de kb. 2 éve külföldön élek,s igy elszakadtam a hazai viszonyoktol.

Sok sikert a kamarai munkàdhoz.

Dr Orgovanyi Laszlo

Dr.Orgovànyi Làszlo