Születésnapok

Két egykori kitűnő orvoskolléga ünnepli a napokban születésnapját. Dr. Köllő Klára a mai napon, augusztus 10-én 75 éves lett, dr. Nemes Tamás pedig augusztus 12-én tölti be a 70. életévét!

Kórházunk vezetése és valamennyi dolgozója nevében szeretettel és tisztelettel gratulálunk nekik!

 Köllő Klára 1933. augusztus 10-én született Székelyudvarhelyen. 1943-ban hagyták el Erdélyt és a család Nyergesujfalura került. Elemi iskoláit itt végezte, majd a vizivárosi zárda és újra a nyergesi gimnázium volt iskoláinak a színtere. 1952-ben érettségizett. 2 év múlva kötött házasságot dr. Pavlik Józseffel. 1959-ben szerzett diplomát. 1 évig a KÖJÁL Váci utcai központjában dolgozott, majd férjével Putnokra költözött és bányaüzemi körzeti orvosi állást vállalt. 1961-től a helyi szülőotthonban fordult érdeklődése a szülészet felé. 1963-tól az ózdi szülészeten dolgozott, 1967-ben szakvizsgázott. Többször látogattak Nyergesujfalura és az Ózdról Esztergomba került Fónyadt Gyöngyvérrel – aki a kórház sebészetének volt orvosa - tartották a kapcsolatot. Amikor meghirdetésre került az esztergomi Véradó Állomás vezetői posztja a Pavlik házaspár Esztergomba költözött. Dr. Pavlik József nyugdíjba vonulásáig, 1985-ig irányította a vérellátást a városban, Köllő Klára 1 évig a városi KÖJÁL-nál tevékenykedett, majd 1989-es nyugdíjáig a szülészet-nőgyógyászat megbecsült dolgozója volt, sőt részállásban még 1997-ig dolgozott.

 

Nemes Tamás 1938. augusztus 12-én Tapolcán született született. 1962-be, miután a fővárosban orvosi diplomát szerzett, kezdett dolgozni az esztergomi kórház Fertőző Osztályán, 1966-ban szakvizsgázott. Rövid ideig körzeti gyermekorvos volt, majd iskolaorvosi munkát végzett. 1969-ben, amikor Szentgyőrgymezőn a második gyermekkörzetet megszervezték ennek lett orvosa. Seres Zsuzsanna főorvosnő hívására tért vissza a Fertőző Osztályra, amikor az szervezetileg elvált a Gyermek Osztálytól. 1985-től lett országgyűlési képviselő. Ezt a munkát akkor még orvosi hivatása mellett végezte. Parlamenti tevékenysége akkor került országos érdeklődés középpontjába, mikor a Vízlépcső megépítése ellen szavazott. 1990 őszén indult a kórházigazgatói választáson is, de dr. Sinka Gábor lett az igazgató. 1991-ben ő lett a város első tiszti főorvosa.

Hozzászólások

Születésnapi Köszöntö

örül a szivem ,hogy az ekor-lap a sok-sok értékes cikk mellett nem felejtette el a gyökereit.Az esztergomi egészségügy kérdései,az egészségügyi dolgozokrol valo megemlékezés mindig is napirendre kerül.
Mindkét köszöntött kolléga régi-régi ismerös,éveken àt dolgoztunk együtt.Születésnapjukon sok eröt ,és tovàbbi eredményes tevékenységet kivànok Nekik.
Köllö Klàri a Szülészeti Osztàly helyettes Föorvosa volt,mikor kezdöként Esztergomba kerültem.
Sok -sok közös ügyelet,sok -sok közös emlék fért bele az együtt töltött közel 20 évbe.Szakmailag ,s emberileg is sokat tanultam Töle.
Tudom ,hogy nemcsak a szakmàban ,de a csalàdjàban is milyen sokat dolgozott Màsokért.S mindezt mindig is a Töle megszokott szerettetel,alàzattal csinàlta.
Klàrika!
Isten éltessen sokàig.Sok szeretettel köszöntelek születésnapodon!
Dr.Nemes Tamàs egy különleges ember.
Rà mindig szàmithattunk.Sohasem mondott nemet ,ha a gyerekeimet vittem hozzà,ha szakmai kérdésekben fordultam hozzà,ha a kamarai munkàban segitségre volt szükségünk,ha az ANTSZ hivatalos utjain nem tudtam eligazodni.
Mindig is az idösebb,tapasztaltabb baràtot éreztem a hàtam mögött mikor Vele voltam bàrmilyen hivatalos egészségügyi forumon.
Tamàs mindig is egy igazi,önzetlen,segitökész,joszàndéku jobaràt volt,és marad is.
Isten éltessen születésnapod alkalmàbol.

Dr.Orgovànyi Làszlo