"A családokról”!

„A családok értékteremtő tevékenységét erkölcsileg és anyagilag el kell ismernie a politikának, ezáltal lehet küzdeni a gyermekszegénység ellen” - írta közleményében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családügyi bizottsága.

Miért került az ekór-lap-ra ez a hír?

Egy bizonyos portálon,- mely regisztrációhoz kötött, zárt portál – reagálások jelentek meg erre a hírre!

Mivel zárt portálról van szó a reagálásokat, nem idézhetem. Kettőnek a lényegét mégis megfogalmaznám:

"A családok értékteremtő tevékenysége a kefélésen alapul", illetve "a csuhások semmit nem adnak az országnak, sokba kerülnek az államnak."

Elszomorító, hogy magukat értelmiséginek tartó emberek így reagálnak egy ilyen hírre!

”Itt kell abbahagyni és részemről elbúcsúzni ettől a portáltól!!
Azt hittem erre a színvonalra nem süllyedhetünk le!!!!
Szégyenkezzünk!!”! –írtam a hozzászólásomban

Vannak emberek, akik lelkiismeretfurdalás nélkül szórják szét a szemetet. / Lehet ez szellemi szemét is!/ Vannak olyanok, akik csak akkor, ha nem látják őket, ha nem lepleződhetnek le, és vannak olyanok, akik belső rend, parancs alapján nem szemetelnek. / Az utóbbiak egyre kevesebben lesznek!?/

Egyetlen hivatás gyakorlói sem tökéletesek. Mindenhol lehetnek deviánsan gondolkodó, értékrend zavarral küszködő, grafomán próféták. /Azért az elgondolkodtató, hogy rajtam kívül senki sem háborodott fel a kijelentéseken!/
Amiért ez a magánvélemény itt mégis megjelent, az a reakció!

Az illető nem védekezik, magyarázkodik, nem kér elnézést otromba véleménynyilvánításáért, hanem egy nekem címzett üzenetet – egy esztergomi közösségi portálon megjelent véleményt! - küld el, melyből röviden idéznék:
Bejó Gábor tanácsa a Szeretgom.hu-ról:

A lényeg:

„Esztergom adottságaival egy ragyogó kisvárosnak kellene itt lennie. Ehelyett egy jellegtelen semmink van csak!”

Az illető „értelmiségi” saját véleménye mindössze ennyi volt:

„Maradj Esztergomban!”
Itt maradok!!!

Jó tanács, és az ominózus portált többé nem nyitom meg!

De vajon tudják-e az itt lakók, hogy akik sok esetben helyi problémákból próbálnak országos eseményt, botrányt provokálni, mennyit ártanak, árthatnak Esztergom városának?!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia véleménye egyértelmű, és túlmutat kicsinyes véleménynyilvánításokon! Szomorú dolognak tartom, hogy az egyik „ellent mondó”, hosszan, egy esztergomi internetes portálra hivatkozott!!! Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy mindez a hivatkozás, nem a Szeretgomot minősíti!! hisz az innen idézett hozzászólásnak semmi köze sem volt a Püspöki Konferencia véleményéhez!

 

Osvai László dr.
képviselő

Hozzászólások

Csak annyit hadd tegyek

Csak annyit hadd tegyek helyre, hogy az ominózus Bejós hozzászólás nem a szeretgom.hu-ról származik, hanem innen.

http://www.ekor-lap.hu/kepviseloi_hsz/huseg

"Szomorú dolognak tartom, hogy az egyik „ellent mondó”, hosszan, egy esztergomi internetes portálra hivatkozott!!! Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy mindez a hivatkozás, nem a Szeretgomot minősíti!! hisz az innen idézett hozzászólásnak semmi köze sem volt a Püspöki Konferencia véleményéhez!"

Na, szóval nem a Szeretgomot minősíti, meg nem is onnan van, hanem innen az Ekor-ról, szóval kérném a cikknek ezeket a részeit ellátni egy javítással megelőzendő mindenféle randa jogi hercehurcát, köszönöm.

Nem értem

Kedves képviselő úr!

Értem én az esztergomi uralkodó "elitből" a szeretgom irányába és a felém áradó nagy szeretetet, de valahogy azt nem értem én sem, hogy miképp sikerült belekevernie "A családokról" szóló eszmefuttatásába a városról tett és a mai napig általam fenntartott kijelentésemet!

Ha megmagyarázná...

Köszi! Örök hála, meg hasonlók...