VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

Megmosolyogtató, hogy Nyíri Attila ( MSZP frakcióvezető ) képviselőtársam egy esztergomi portálon „komoly hatalommal, befolyással bíró” vezetőnek titulál. Mivel megszólíttattam illik válaszolni.

Kedves Képviselőtársam!

40 évig kötelező jelleggel tüntettünk minden mellett, ami elő volt írva. Az elmúlt 20 évben, talán a korábbi tapasztalatainkon felnőve mindig valami ellen tüntettünk, valami ellen foglaltunk állást. Meg kellene tanulnunk, most már a demokratikus keretek között, valamiért kiállni. A tanulás persze egy folyamat, de úgy gondolom és remélem a következő választások ezt a tanulási folyamatot erősítik majd Esztergomban és országosan is.

Kedves Képviselőtársam!

Egyszer már nyilvánosan megtettem, most megismétlem: Szeretnélek megnyugtatni! Talán emlékszel, hogy korábbi kórházi vezetőnk egy testületi ülésen való felszólalását politikai állásfoglalásként értékelted és kifejezted aggodalmadat: hogy gyógyítanának téged ilyen alapon a Vaszary Kolos Kórházban? Akkor is most is megnyugtatlak!

Kedves Képviselőtársam!

Sokat beszélünk ma az esküről!... Elhangzott-e bizonyos eskü vagy nem?... Ki hogy emlékszik?... Biztosítani szeretnélek, hogy a Vaszary Kolos Kórház valamennyi dolgozója, a csőd szélén, az ellehetetlenítés határán is hippokratészi szellemben dolgozik. Ambulanciáinkon és az intézmény valamennyi osztályán a psychiátrián át az urológiáig, mindenkinek: Bejó Gábortól kezdve, Nyíri Attilán át Zsákovits úrig, az ott dolgozók, a legjobb tudásuk szerinti ellátást biztosítják szükség esetén.

Kedves Képviselőtársam!

Aljas módon, önös érdekből arra invitáltam a kórházi dolgozókat, hogy tegyenek tanúságot azok mellett, akik a Vaszary Kolos Kórház megmaradását, támogatását, fejlődését, fejlesztését fontos feladatuknak tartják. Ha ezt aljas tettnek bélyegzed, nem tudok mást ígérni: az elkövetkező kampányidőszakban egyre „aljasabb” leszek. Mindent meg szeretnék tenni azért, hogy ez az intézmény hagyományaihoz híven szolgálja Esztergom és környékének rászorulóit! Az önös érdek kitételre azért nem reagálok, mert nem értem! ( Valószínűleg ha utólag elolvasod írásodat Te sem )

Kedves Képviselőtársam!

Eredetileg – ha nem szólítottál volna meg – ezen a héten a Szegénység elleni Világnapról szerettem volna írni. A WHO ezt a világnapot azért hozta létre, hogy felhívja a figyelmet a világon az egyre növekvő szegénységre. Vajon az elmúlt 7 évben ti mit tettetek a szegénység ellen? Hazánkban Ferge Zsuzsáék szerint is megduplázódott ezen időszak alatt a szegények száma. 850 ezer, 15 év alatti gyerek él szegénységben. Mit tettetek ti – a baloldali értékrendet hangsúlyozva – ez ellen? Hogyan valósítja meg a szegénység elleni harc kritériumait a 2010-es költségvetésetek? Hogyan tudnánk itt Esztergomban, a ti frakciótok javaslatai alapján csökkenteni azt a kárt, amit az önkormányzati elvonások az ország minden településén okoznak?

Kedves Képviselőtársam!

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megvitatása lenne az igazi demokrácia tanulása. Eljönni, elfogadni a televíziós meghívásokat. A nyilvánosság előtt érveket ütköztetni és nem internetes portálok mögé bújva, másokat felhasználva támadni. Magam részéről az ilyen vitákban szívesen lennék résztvevő. Frakcióvezetői megnyilvánulásod azzal zárod, ( Az utolsó mondatokat szokták igazán megjegyezni az emberek! ) reméled, hogy egyik képviselőtársunk „szolgálati” fegyverét otthon hagyja!
Úgy érzed, hogy ilyen alapon lehet konstruktív párbeszédet folytatni? Félek, nem csak érzed, hanem tudod a választ!

Kedves Képviselőtársam!

Aggódva figyelem kampánystratégiátokat. Az indulatok, indulatokat szülnek! Ez mindkét oldalra igaz. Hibázunk, tévedhetünk mi is, de a felkorbácsolt indulatok nagyon nehézzé teszik a „bölcs belátást!”Ha már nem sikerült 7 év alatt az építés, milyen logika szerint kell rombolni? Tudod a kampány, és a választások után is lesz élet Magyarországon és Esztergomban is. Vajon kellő alapossággal elemeztétek a közeljövőt?

Üdvözlettel:
„Aljas” és „önző” érdekektől vezérelt képviselőtársad:

Osvai László dr.

Hozzászólások

Tisztelt Osvai úr! Ön kiállt

Tisztelt Osvai úr!
Ön kiállt a polgármester mellett, el tudja fogadni őt, mint polgármestert.
Ne haragudjon, de én nehezen tudnék kiállni olyan polgármester mellett, aki hülyének tart, mások mellett például engem is, csak azért, mert nem értek vele egyet!
Azt sem tartom követendőnek, ha a polgármester büszkén meséli el, hogyan törte fel egy előle elzárt lakás ajtaját! Félreértés ne essék, nem akarok senki magánügyeiben vájkálni!
Nem célom semmilyen módon ilyesmivel foglalkozni, nincs is közöm hozzá, csak magáról a polgármester által elkövetett cselekményt, egy lakás erőszakos feltörését nem tudom elfogadni! Ezen kívül van még sok olyan, a polgármester által elkövetett dolog, ami miatt nem tudom elfogadni őt, mint egy feladatára méltó Polgármestert!
Ami a jegyző esküjét illeti, nem tudom Csomor úr milyen jegyző volt.
Egy biztos, nem a törvényeknek megfelelő módon mondtak fel neki:
A bíróság jogerősen visszahelyezte a hivatalába. Tessék mondani ki feleljen meg a törvényességnek, a törvények betűjének, szellemének, ha ezt az erre felesküdött képviselők sem teszik meg! A jegyző az esküt az előírásoknak megfelelően letette, ezt a polgármester aláírásával igazolta! Aki előtt már olyan sok jegyző letette az esküt, mint a polgármester előtt, pontosan tudja, hogy mit írt alá!
Talán vissza kellett volna helyezni Őt a hivatalába, a bírósági ítéletnek megfelelően, és utána szabályosan felmondani neki! Ez nem került volna pénzbe sem, és megfelelt volna annak a törvényességnek, a törvények szellemének, amire Önök esküt tettek!
Tisztelettel: Zsákovits Ferenc