VÁLASZTÁSI KAMPÁNY ESZTERGOM 2009-2010

Eredetileg jelenségekről, történetekről szerettem volna írni, de amikor elolvastam képviselőtársam, kollegám, dr. Jónás László, a Szeretgom megalakulására emlékező sorait, úgy éreztem erre reagálnom kell.
Kedves Képviselőtársam, kollegám! Megkönnyeztem írásodat!....

Egy „réges-régi találkozóra” emlékezteted az olvasóidat! Lehunyt szemmel elképzeltem a jelenetet!:
„Csupa csillogó szemű, a városért tenni akaró” férfi és nő jön össze a Pilvaxban! ( Bocsánat- az Anonymusban! – az egy másik kávéház volt! )
„Szinte csak jobb oldaliakból állt a társaság”. Volt, aki a Polgári Körösök közül, volt, aki a FIDESZ gyűlésről, a kereszténydemokraták összejöveteléről jött el. Te, nincs kizárva a jobboldali frakció üléséről érkeztél!
Vajon ki hívhatta össze ezt a sok jobboldali embert. Ne felejtsük el, akkor még csak terv szintjén létezhettek azok, a mára kimunkált botrányok, amiktől hangos a város.
Ki, és mi hozta össze őket?
„Egy virágültetős fórumon talált egymásra a társaság”, hisz már akkor érezték: …„nem jó ez így Esztergomban”/?!?/

Itt nem engednek virágokat ültetni!!! Sőt az „elültetett virágokat éjszaka - gondos narancsültetvényes ifjak- csakazért is kiszaggatták.”
„Mi újraültettük, ők kiszaggatták”…
„Így kezdődött a méltatlankodó vélemények sokasodása….

Megáll az eszem!

Kedves Képviselőtársam, kollegám!
Komolyan gondolod, amit írsz?
„Meggyes és társulata” nem engedett neked virágokat ültetni???
Számos építő javaslatod nyert elfogadást, és megvalósítást. Csak egyet említsek, amit én is lelkesen támogattam, és az egyik legjobb ötletednek tartottam: ma is szól a tárogató a Vár fokáról.
És később is, amikor már Te más térfélen fociztál, mégis ivó kutak kerültek a közterületekre.

Kedves Képviselőtársam, kollegám!
Ne nézz már senkit gyenge képességűnek!
„Őrizve az eredeti szellemiséget megszületett a Szeretgom”.
Ugye Te is tudod, mi az eredeti szellemiség: a hatalom megszerzése!
Ez önmagában nem baj! Demokráciákban az ellenzéknek ez a fő célkitűzése. Csak az nem mindegy, milyen módon és áron! Vajon szerinted a cél szentesíti az eszközt?
A médiáknak egykor számos fontos, pozitív szerepe volt: az információ közlésén át a demokrácia biztosításáig. Mára ezek a pozitív szerepek háttérbe szorultak, és az emberek befolyásolása, vezetése, megvezetése került előtérbe ( tisztelet a kevés kivételnek): mit vegyél, mit egyél, hogyan gondolkozz!!!!

Esztergom vezetése sokáig nem fordított elegendő figyelmet a média jelentőségére. Polgármesterünk többször kijelentette: nem internetezik, és nincs affinitása az elektronikus média felé. Hiba volt!

Jómagam - felületesen- egy kicsit ismerve ezt a világot, többször felhívtam a figyelmét: Olyan portált kellene a városnak üzemeltetni – és jól!!!- melyben a kritikákat megírhatják az emberek, és érdemi válaszokat kaphatnak kérdéseikre.
Sajnos ez nem valósult meg, és a közelgő választások felfokozott hangulatában, már kevés esélyt látok a megvalósíthatóságra.
A következő városvezetésnek egyik első feladata lesz egy ilyen informatikai rendszer megvalósítása!

A Szeretgom közösségi honlapként definiálja magát.
A közösséget pedig valami össze kell, hogy tartsa, attól közösség! A Gazdaköröket a mezőgazdaság szeretete, a sakkozókat a sportág szeretete, a kertbarátokat a növénytermesztés szeretete és sorolhatnám a végtelenségig.

Mi tartja össze a Szeretgom közösségét? Még ha feltételezek valami eredeti pozitív közösségi célt is - ez mára gyakorlatilag annyira háttérbe szorult, hogy megszűnt - egy maradt: ( persze az irányítók ki nem mondott gondolatán, a hatalom megszerzésén túl ) a polgármester ellehetetlenítése, besározása, lejáratása.

Ha megbotlik, belerúgni, letaposni.
Ha téved, azt felnagyítani, rosszindulattá, butasággá alakítani.
Ha távlatokban gondolkodik, kisstílű problémákkal szembesíteni.
Sok-sok tökéletes ember ítéli meg gyarlóságai miatt.
Eredményeit el kell hallgatni, ha kimondja, gőgösnek, demagógnak kell nevezni.
Hibáit világgá kell kürtölni.
Szóval démonizálni kell!

Valahonnan ismert ez a taktika. Így lett Orbán Viktorból sok egyszerű ember szemében patás ördög, akit már nem tudják miért, de gyűlölni kell.
Ez a hazugságkampány vezetett Öszödhöz, és ahhoz a morális válsághoz, amibe jutottunk.
Valakinek, vagy valakiknek a gyűlölete nem lehet hosszú távon közösség-összetartó erő!!

Kedves Képviselőtársam, kollegám!
A Szeretgom külsőleg, technikailag nagyon jó honlap! Jelentős energia és pénz kell egy ilyen színvonalú lap fenntartásához
Ugye nem hiszed, hogy Te „csillogú szemű” alapító tag vagy!
Ugye tudod, hogy ezt a honlapot fontos céllal alapították! Nagyon sok embert fog össze, akik valamilyen ok miatt indulatból ítélik meg a város vezetőjét, és vezetését. Vannak közöttük megtévesztett, megtévedt becsületes emberek, vélt vagy valós sérelmeiktől szenvedő polgártársaink, a politikai nézetek alfától omegáig megférnek egymás mellett, ha a jelenlegi vezetés buktatása a cél.
( Néhány alpári stílusú, a névtelenség mögé bújt …-ről most ne essék szó, ők fognak elsőként támadni ezen írásom miatt is )
Milyen messze van ettől az „ültetés” az építés gondolata!!

Kedves Képviselőtársam, kollegám!
Közöttük ott vagy Te is! Mindannyian keressük helyünket a világban. Ez természetes. Bizonyos kor után azonban már elvárható, hogy ha nem is hajszálpontosan, de meghatározzuk a magunk helyét.
Azt mondtad egyszer nekem: „Én Dávid Ibolyát nagyon szeretem, tisztelem, Almássy Kornél pedig a barátom! Velük kapcsolatban, úgy érzem már döntöttél.
Tudom nem minden döntésünk optimális. ( Biztos olvastad ifjúkorom nagy olvasmányélményét az Ördög és a Jóistent )
Te döntöttél, amikor a Szeretgomot választottad!
Egy alkalommal megpróbáltam megszámolni, hány képed van jelen ezen a honlapon. J csuklód az álladat támasztja és szembenézel a géppel! 39-ig számoltam, aztán abbahagytam!
El tudod képzelni az életed „csak” orvosként? Komolyan vannak hatalmi ambícióid? Azt írtad rövid megemlékezésed befejezéseként, hogy álmodsz egy korai órán.

Kedves Képviselőtársam, kollegám!
Ébredj fel!
Egyetlen mondatoddal tudok maradéktalanul egyetérteni:
„Tudom, eljön még az idő, mikor a Szeretgomon ismét (!) az új ötletek lesznek a meghatározóak.”
Ebben bízok én is! Ehhez persze más filozófiára, emberekre lesz szükség. Egy ilyen Szeretgomban szívesen írnám le gondolataimat.

Osvai László dr.
képviselő

Hozzászólások

Egy link,

Egy link, okulásképp:

http://www.szeretgom.hu/content/583-valasztasi-eredmenyek-esztergomban?c...

Ez volt az alaphang.

Még Sitku kirúgása után is részemről ez volt az alaphang.

Még a Strategopolis tanulmány után is részemről vissza tudtam volna térni ehhez az alaphanghoz. Egy bocsánatkérés, ennyi kellett volna.

Ezt a háborút nem én kértem, nem én kavartam, nem én támadtam. Nem én nyúltam alattomos eszközökhöz, magánhadsereg/titkosszolgálat alkalmazásához.

Meggyes elmondta már az "őszödi" beszédét a frakciónak?

Pont ma sikerült

Pont ma sikerült helyreállítania úgy látom az UD-s cégnek az ifjuesztergom.com domain regisztrációt, most épp szerb címet adtak meg:

Kovac, Josip
esztergom barati kor
Pavia Stosa
Subotica, . 24000
Serbia
+381.638573915

Talán itt el lehet kezdeni "közösséget építeni". Osvai úr saját néven ír majd arra az oldalra, ha ír?

Tisztelt Osvai úr! A

Tisztelt Osvai úr!
A következőket tetszett írni, amire ha megengedi, reagálnék!
„Nagyon sok embert fog össze, akik valamilyen ok miatt indulatból ítélik meg a város vezetőjét, és vezetését.”
Miből gondolja, hogy indulatból ítélem meg a város vezetőjét, amikor szóvá teszem, hogy hülyének nevez városi polgárokat nagy nyilvánosság előtt, ha azok nem értek vele egyet? Miért nem kér elnézést az otromba megjegyzéséért, főleg akkor, ha mint esetünkben is, nincs igaza?
„Ha megbotlik, belerúgni, letaposni.”
Tessék mondani ki taposott, vagy rúgott bele a polgármesterbe, és hogyan amikor 2007 áprilisában meg akartuk kérdezni mi szülők, hogy hol lesz az István gimnázium helye, de Önök még csak beszélni sem óhajtottak velünk!
Ráadásul nem hajtották végre időben a fenntartói feladatukat! Ha akkor kiáll a városvezetés a szülők és az iskola elé, hogy elnézést kérünk, de az iskola helyszínének átadása csúszni fog néhány napot, akkor senki sem háborodott volna fel! Ehelyett Önök bosszúból, mert néhányan kérdéseket mertek feltenni Önöknek, leváltották az Önökhöz mindig lojális igazgatót, aki a szülőket mindvégig nyugtatgatta, mondván, lesz helye időben az iskolának:
A polgármester miért tartotta és tartja mind a mai napig önálló gondolkodásra képtelen embereknek az Istvános diákok szüleit? Tessék mondani az Istvánnal kapcsolatos törvénytelen eljárásukat, miként lehet csupán „megbotlásnak nevezni?
„Ha téved, azt felnagyítani, rosszindulattá, butasággá alakítani.”
Tessék mondani mi a „felnagyítás” „rosszindulat”, vagy „butasággá alakítás” abban, ha számon kéri a választópolgárok egy része, hogy a város vezetése nem hajtja végre a jogerős bírósági ítéleteket, van amelyiket egyáltalán, és van amelyiket késve, és csak súlyos pénzbüntetések után? Továbbá még a saját SZMSZ-kat sem tartják be!
„Ha távlatokban gondolkodik, kisstílű problémákkal szembesíteni.”
Milyen „távlatokat” tetszik említeni, mert ami a Gyarapodás Programjában le van írva, eléggé hiányosan teljesült!
A Meseparkról, amikor tíz év alatt, például, nem tudták elérni, hogy a főutcánk rendben legyen? A Fürdőszállóval együtt?
Vagy a szállodák sokaságáról, amikor bár tíz éve tudják, hogy a szeméttelepet 2009ben be kell csukni! Idáig csak a sültgalambot várták?
„Sok-sok tökéletes ember ítéli meg gyarlóságai miatt.”
Ön téved, mi nem gondoljuk magunkat „tökéletesnek”, csak azt hiszem a normális, kultúremberhez méltó viselkedés joggal várható el a városvezetésétől, pláne akkor, ha a polgárok tartják el őket!
„Eredményeit el kell hallgatni, ha kimondja, gőgösnek, demagógnak kell nevezni.”
Az eredmények elmondása miatt senki nem tartotta „gőgösnek”, „demagógnak” a polgármestert! Azt a véleményét viszont szerintem joggal mondhatja el bárki, hogy egy hozzáértő, művelt és arra alkalmas vezetéssel a város sokkal nagyobb fejlődésre lett volna képes, mint a jelenlegivel!
Ami az eredményeket illeti, azokat egy városvezetésnek minden dicséret nélkül „hozniuk” kell, mert ezért fizeti őket a város. Az elért eredmények „fedezetét” nem a városvezetés teremtette elő, hanem sokkal inkább az itt élő polgárok sokasága. A dicséret az újraválasztás lehet! Ennél nagyobb dicséretet a városvezetése nem érdemel! Sőt!
„Hibáit világgá kell kürtölni.”
„Hibáit” senki nem „kürtölte” volna világgá, ha hajlandó lenne fogadni a város polgárait, és válaszolni emberi hangon, a feltett kérdésekre! Senki nem „kürtölné” világgá hibáit, ha azokat elismerné és kijavítaná, de nem ezt teszi, hanem „pofátlannak”, „kutyaütőknek, hülyének ,vagy „köcsögnek” nevezi a véleményt alkotó embereket.
„Szóval démonizálni kell!”
Nem, nem démonizálja senki a polgármestert, csak saját maga, a viselkedésével, a nyilatkozataival, bosszúvezérelte cselekedeteivel!
„( Néhány alpári stílusú, a névtelenség mögé bújt …-ről most ne essék szó, ők fognak elsőként támadni ezen írásom miatt is )”
Tessék mondani, azt a fajta hangnemet, amelyet a polgármester megenged magának, testületi üléseken, azt minek minősíti Ön? Ezeket nem fórumokat látogató polgárok írják, mondják, hanem a város polgármestere!
Tessék mondani, a fent leírtakból, hogyan vezethető le, a hatalomszerzés vágya?
Tisztelt Osvai úr le kellett írnom véleményemet, mert az is a valós helyzetet mutatja.
Választ gondolom most sem kapok kérdéseimre, felvetéseimre, mert az csak akkor várható el Öntől, ha azok nem érintenek kellemetlen dolgokat!
A véleménynyilvánítás lehetőségét mindenesetre köszönöm.
Tisztelettel: Zsákovits Ferenc