VÁLASZTÁSI KAMPÁNY, ESZTERGOM 2009-2010

Ahogy az országban, úgy Esztergomban is elkezdődött a választási kampány. Még csak az elején vagyunk, de már fogalmunk lehet annak jövőbeli jellegéről.

„Szegény Meggyes” címmel szokásos hangvételű írás jelent meg egy esztergomi hírportálon, mely nem az objektivitásáról híres.
 

 

Engedtessék meg, mint a legilletékesebb, a valóságot is leírjam – talán kíváncsiak lesznek rá az olvasók. Persze tudom, könnyebb a szenzációt lihegő, félremagyarázott álhíreket elhinni és hirdetni.

Esztergomban a különböző segélyek kiutalásában a Közjóléti Bizottság illetékes. A Bizottság határozata alapján a segélyeket az elnök írja alá, évek óta. Problémák esetén kerül csak a kérelem a Bizottság, esetleg a Testület asztalára.

Esztergom Város polgármestere a rutin kiutalásokról tudomást nem szerez, azokat soha, semmilyen formában nem befolyásolta.

K.R. kérelméről sem értesült. Mint elnök, én sem értesítettem erről, mint ahogy ezt más esetben sem tettem meg senkivel.

A kérelmező igazolta jövedelmét, és leírta további indokként, hogy családi pótlékot nem kap.

A hatályos rendeleteink értelmében a támogatás kiutalásának akadályát nem láttam, és aláírtam azt, így a kérelmező 15 ezer forint étkezési hozzájárulásban részesült. Úgy jártam el tehát, mint valamennyi esztergomi kérelmező esetében. Hasonló kérelmek százszámra intéződnek a városházán.

Olyan viszont még nem fordult elő, ismereteim szerint, hogy a kérelmező a számára pozitív határozattal a sajtóhoz fordul, és azt politikai célokra használja fel.

A segélyek kiutalásának részletes hátterét soha nem vizsgáltam, ezt nem is tehetném, és ezúttal sem tettem kivételt. Esztergom Város Hivatala véleményem szerint jogszerűen járt el.

Egy családban zajló konfliktusok elsősorban a család felnőtt tagjaira tartoznak. Nekik kell megoldani a felmerülő problémákat, elsősorban a gyerekeik érdekeit szem előtt tartva.

Az más kérdés, hogy a bulvárra szoktatott közönség egyes tagjai szívesen csámcsognak ilyen híreken.

És az elkövetkező hetekben – ne legyenek illúzióik – sok-sok hasonló hírt fognak még feldobni, kiforgatni a polgárokat bulvárra szoktatók.

Egy baráti társaságban a közelmúltban arról beszélgettünk, hogy olyan hónapok elé nézünk, ahol nem lehet mást tenni: ha ellenünk kardot rántanak, akkor „kard ki kard” és harcolni kell! Ki kell védeni az ütéseket, és visszavágni! Ilyen világot élünk!

Elindult a kampány! Harc lesz! Ha harc, legyen harc! Sok-sok félrevezetéssel, félremagyarázással, gyalázkodással!!?

Esténként miért jut mégis egyre gyakrabban az eszembe:

„Aki kardot ránt, kard által vész” / Máté 26.52 /

Esztergom 2009. szeptember 27.

 

Hozzászólások

„Egy családban zajló

„Egy családban zajló konfliktusok elsősorban a család felnőtt tagjaira tartoznak. Nekik kell megoldani a felmerülő problémákat, elsősorban a gyerekeik érdekeit szem előtt tartva.
Az más kérdés, hogy a bulvárra szoktatott közönség egyes tagjai szívesen csámcsognak ilyen híreken.”

Igen, ezt szépen tetszett leírni, csak tudja szerintem nem kell ahhoz szeretni a bulvár híreket, hogy valaki felháborodjon azon, amikor egy milliós havi jövedelemmel rendelkező ember, nem fizeti rendszeresen a kötelezettségeit! Súlyosbító körülmény, hogy az illető polgármester, ráadásul országgyűlési képviselő!
Az pedig mindenek a teteje, hogy a polgármester ezt természetesnek veszi, és nem tiltakozik az ellen, amikor a saját gyermekeit a város adófizetői „segélyezik”! Kérdezem, ha Gyurcsány tesz hasonló képen, akkor is ezeket a gondolatokat tetszett volna leírni?
S, ha már Gyurcsány, Ön hevesen támadta a volt miniszterelnököt a hazugnak bizonyult kijelentései miatt.
Jogosan!
Tessék mondani, mikor és milyen eredménnyel tiltakozott Ön a polgármestere által mondott sok-sok hazugság miatt? A hazugság csak abban az esetben elítélendő Ön szerint, ha azt az Önnek nem tetsző emberek követik el?
Tisztelettel várva válaszát: Zsákovits Ferenc